Teknoloji

Samsung Hummingbird mobil yongaseti grafik performansında lider

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

GLBenchmark 2.0’ın OpenGL ES 2.0 testi sayesinde geniş bir kullanım alanı bulunan Samsung Hummingbird işlemcisinin, söz konusu grafik performansı olduğunda, şu an için en hızlı mobil yongaset olduğundan emin olmuş bulunmaktayız.

Hazırlanmış olan listede ABD’de satışa sunulmuş ve Android 2.1 işletim sistemiyle çalışan Samsung Fascinate ile Android 2.3 Gingerbread yüklü ilk cihaz olan Samsung Nexus S ilk iki sırayı paylaşıyor. Yapılan benchmark testinde 1 GHz’lik Hummingbird SGX 540 işlemcinin yer aldığı bu iki cihazdan Fascinate 21.5, Nexus S ise 20.9 puan aldı.

Yukarıda da görebileceğiniz listede iPhone 4, iPhone 3GS, T-Mobile HTC G2, HTC EVO 4G, Motorola DROID, HTC Nexus One ve Nokia N900 de bulunuyor. Her ikisi de iOS 4.2.1 ile çalışan Apple iPhone 3GS ve iPhone 4 arasındaki rekabet de ilginç. iPhone 3GS’in halefi iPhone 4’ü geride bıraktığını görüyoruz. iPhone 4’teki 850 MHz’lik A4 işlemcinin 600 MHz’lik işlemciye sahip iPhone 3GS’e göre daha düşük performans göstermesi biraz şaşırtıcı. Apple’ın 1 GHz’lik A4 işlemcili iPad tableti de durumu pek parlak olmayanlar arasında yer alıyor.

İlgili – Into Mobile

İLGİLİ HABERLER