Teknoloji

Samsung hukuk departmanına Apple’a karşı mücadelesinde 200 milyon dolarlık bütçe

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Samsung ürününe ABD’de ihtiyati tedbir koydurma talebi mahkemeden geri döndü. Bu kararla Apple’a karşı yürüttüğü hukuk savaşında moral kazanan Güney Koreli şirket gözünü Fransa’daki davaya dikmiş.

Korea Times’a konuşan adlı açıklanmayan bir Samsung yöneticisi Paris’teki davayı kazanmaları durumunda bunun Apple için büyük bir darbe olacağını belirtmiş. Aynı yönetici Galaxy Tab tabletleri agresif şekilde satmak için de hazır olduklarına dikkat çekmiş. Samsung’un CEO’su Choi Gee-sung da 2012 yılında Apple’ın dava girişimlerine karşı koymak amacıyla hukuk birimine 200 milyon dolarlık bütçe ayrıldığını doğruladı.

Apple, Samsung Galaxy Tab 10.1‘in ABD ve Avustralya’daki satışının bu Android tabletin iPad’e tasarım ve işlev açısından benzediği nedeniyle engellenmesini talep etmişti. Ancak her iki ülkedeki mahkeme de bu talebi reddetti. ABD’de hakim ihtiyati tedbir talebini kabul etmezken, Avustralya’da ekim ayında alınan ihtiyati tedbir kararı yüksek mahkemece bozulmuştu. Ancak Apple daha önce alınmış ihtiyati tedbir kararını bir hafta daha uzattırmayı başarmıştı.

Geçen haftasonunda ortaya çıkan gelişmeler Apple’ın iOS içindeki bazı kullanıcı arayüzü tekniklerini Samsung’a lisanslamak için 2010 yılı sonunda teklifte bulunduğunu gösterdi. Ancak ne olduğu bilinmez, söz konusu lisans anlaşması gerçekleşmedi. Öte yandan Avustralya’da görülen davada Samsung’un avukatları şirketin Apple’ı dava etmeme gibi gayri resmi bir ilkeye sahip olduğunu itiraf etti. Ancak ilk hareket Apple’dan gelince ve şirketin akıllı telefon pazarındaki rekabette iyi durumda olması nedeniyle bu ilkeden vazgeçilmiş gibi görünüyor.

Adı açıklanmayan bir başka Samsung yöneticisi ABD’den çıkan Samsung lehine kararın şirketin mevcut duruşuna daha fazla momentum kazandıracağını belirtti. Eğer aksi bir durum olsaydı, bu ülkede satışların bir hayli yükseldiği içinde bulunduğumuz dönemde Samsung’un tablet serisini piyasada görmek mümkün olmayacaktı. Şirket gelen ihtiyati tedbir talebine ret kararının ardından yaptığı açıklamada, ihtiyati tedbir talebine kaynaklık eden dava mahkemede görülmeye başlandığında Samsung’un mobil cihazlarının farklılıklarını göstermek konusunda kendisinden emin olduğunu belirtmişti.

İlgili – Korea Times

İLGİLİ HABERLER