Teknoloji

Samsung Huawei’ye ait patenti ihlâl ettiği için suçlu bulundu

samsung oled

samsung huaweiSamsung Huawei tarafından 2016’da hem Çin’de hem de ABD’de çok sayıda mobil iletişim patentini ihlâl ettiği gerekçesiyle mahkemeye verilmişti. Çin’deki davada mahkeme sonunda bir karara vardı. Shenzhen şehrindeki mahkeme, Huawei’nin iddiasının yerinde olduğuna ve Samsung’un patent ihlâli yaptığına hükmetti.

Mahkeme, Güney Koreli şirketin Huawei’ye ait bir patenti ihlâl ettiğini belirtti ve söz konusu patentli teknolojiyi barındıran ürünlerin satışına son verilmesini istedi. Buna ek olarak, mahkeme masraflarının da Samsung tarafından karşılanmasına karar verildi.

Bu karar, Samsung ve Huawei arasındaki mücadelenin bittiği anlamına gelmiyor. Huawei, dava dilekçelerinde tazminat veya satış yasağı gibi önlemlerinin yerine Samsung’un kendisiyle bir çapraz lisans anlaşması yapmasını istemişti.

Samsung Huawei aleyhine karşı dava açmıştı

Samsung Huawei tarafından mahkemeye sunulan bu talebe pek sıcak yaklaşmamış ve davaya davayla karşılık vermeyi seçmişti. Bunun üzerine Huawei, Samsung aleyhine Çin’de iki dava daha açmıştı. Quanzhou şehrinde görülen davada Samsung’un Huawei’ye 11.6 milyon dolar tazminat ödemesine hükmedilmişti. Son karara ilişkin olarak Samsung’dan da Huawei’den de bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER