Teknoloji

Samsung Huawei aleyhine patent davası açtı

samsung tsmc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung huaweiHuawei geçtiğimiz mayıs ayında bazı 4G patentlerini ihlâl ettiği gerekçesiyle Samsung aleyhine dava açmıştı. Taraflar arasındaki gerilimin nasıl bir seyir izleyeceği henüz bilinmese de, dava silahına başvurma sırası Samsung’a geçmiş gibi gözüküyor.

Reuters’in haberine göre, Samsung Huawei aleyhine patent ihlali suçlaması iddiasıyla dava açtı. Güney Koreli şirket, altı patentini ihlâlle suçladığı Huawei’yi anavatanı Çin’de mahkemeye verdi. Samsung’dan yapılan açıklamada konunun barışçıl biçimde çözülmesi için çalışıldığı belirtilirken, dava konusu olan patentler hakkında detay verilmedi.

Huawei Samsung aleyhine açtığı davada tazminat talep etmek yerine çapraz patent anlaşması yapılmasını önermişti. Reuters’a konuşan analist Lee Do-hoon, Samsung’un da para peşinde olmamasının muhtemel gözüktüğünü ifade etti.

Samsung Huawei ile uzlaşma sürecini hızlandırmak için dava açmış olabilir

Huawei’nin şöhretini artırmak amacıyla Samsung’u dava etmiş olabileceğini belirten Lee Do-hoon, Apple ve Samsung arasındaki patent davalarının Samsung’un tanınmasına olumlu bir etkide bulunduğunu dile getirdi. Samsung’un karşı dava açmasında ise uzlaşma sürecinin etki göstermiş olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER