Teknoloji

Huawei’nin sıkıntıları Samsung’u da etkiledi

samsung ces 2023

Samsung, 2019’un ikinci çeyreğindeki operasyon kârının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 56 oranında gerilemiş olmasını öngörüyor. Güney Koreli teknoloji devinin yeni yayınlanan gelir kılavuzuna göre, şirket ikinci çeyreği 6.5 trilyon won (31,15 milyar TL) operasyon kârı ile tamamladı. Samsung’un toplam gelirinin de yüzde 4 oranında düşüşle 56 trilyon won (268,29 milyar TL) seviyesine gerilemiş olması öngörülüyor.

Bu miktar, Samsung’un 2016’nın üçüncü çeyreğinden bu yana açıkladığı en düşük kâr olabilir. Şirket, o dönemde Galaxy Note 7 skandalının yarattığı etkiyle mücadele ediyordu.

Samsung’un gelir kılavuzunda öngörülen düşüşün sebepleri konusunda somut bir bilgi verilmiyor. Ancak analistler, Huawei’nin yaşadığı sıkıntıların Samsung’un önemli iş kollarından biri olan yonga birimini de olumsuz etkilemiş olabileceğini dile getiriyor. Buna rağmen, Huawei’nin yaşadığı sıkıntıların Samsung’un akıllı telefon pazarındaki satışlarını artırmış olması da muhtemel görünüyor.

Samsung için işleri daha kötüye gitmekten kurtaran ise ekran biriminin performansı oldu. Reuters‘e konuşan analistlere göre; Güney Koreli şirket, geçtiğimiz dönemde Apple’dan yaklaşık 800 milyar won (3.8 milyar TL) tutarında bir ödeme aldı. Samsung, Apple için iPhone’larda kullanılan OLED panelleri üretiyor. iPhone satışlarında hedefi tutturamayan Apple, bu nedenle bir süre sonra üretimde kapasiteyi aşağıya çekmişti. Cupertino merkezli şirketin Samsung’un bu durumdan kaynaklanan zararını tanzim edeceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER