Teknoloji

Samsung HMD Odyssey Plus ile Karma Gerçeklik yolculuğunu sürdürecek

samsung hmd odysseySamsung HMD Odyssey geçtiğimiz yılın kasım ayında piyasaya çıkmış ve Windows Karma Gerçeklik platformundaki en iyi sanal gerçeklik başlıklarından biri olarak tanımlanmıştı.

Güney Koreli şirket, Karma Gerçeklik macerasına yeni nesil HMD Odyssey ile devam etmeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Şirketin cihaz için ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) yaptığı başvuru Road to VR sitesi tarafından ortaya çıkarıldı.

Başvuru belgesine göre, yeni nesil başlık Samsung HMD Odyssey Plus adını taşıyacak. HMD Odyssey Plus, tıpkı selefi gibi, göz başına 1600 x 1440 piksel çözünürlük ve 110 derece görüş açısı sunacak.

Samsung’un yeni Karma Gerçeklik başlığında konfora yönelik bazı iyileştirmelere odaklanması bekleniyor. Daha geniş göz kutusu, daha geniş burun bölümü ve buğulanmayı önleyici özellikler öngörülen yenilikler arasında bulunuyor. HMD Odyssey Plus ve HMD Odyssey arasındaki farklar da Samsung tarafından dosyaya eklenen çizimlerle görülüyor.

HMD Odyssey Plus (solda) ve HMD Odyssey (sağda)

FCC’ye sunulan dosyaya göre, Samsung HMD Odyssey Plus’ta AMOLED + SFS ekran bulunacak. SFS’nin neyin kısaltması olduğu konusunda şimdilik somut bir bilgi paylaşılmış değil. HMD Odyssey Plus’ın ne zaman satışa sunulacağı bilinmese de, FCC’ye sunulan dosya bu tarihin çok uzak olmadığını düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER