Teknoloji

Samsung hissedarları iki parçalı bir şirket yapısı istiyor

samsung tsmc

samsung hissedarlariSamsung için 2016’nın zorlu bir yıl olduğu söylenebilir. Batarya sorunları nedeniyle toplatılan ve üretimi durdurulan Galaxy Note 7, şirketin finans tablosunda 6,1 trilyon won (17,8 milyar TL) değerinde bir delik açmış durumda. Bu tablo, bazı hissedarların şirketin üst yönetimine yönelik eleştirilerini de beraberinde getiriyor. Reuters’in haberine göre, bir grup hissedar şirketin iki parçaya ayrılmasını istiyor.

Bu hissedarlardan birisi de New York merkezli yatırım şirketi Elliot Management. Şirket, Samsung hisselerinin yüzde 0,6’lık kısmını elinde bulunduruyor. Oluşturulacak iki parçalı yapıda şirketlerden birinin operasyonel olmasını isteyen Elliot Management, diğer şirketlerin ise sahiplik amaçları doğrultusunda hareket eden bir holding aracı olabileceğini öneriyor. Bu yapı sayesinde Samsung’un kurucusu olan Lee ailesinin de şirketteki varlığının güvence altına alınabileceği belirtiliyor.

Elliot Management, Samsung’un 30 trilyon won (88,8 milyar TL) kâr payı dağıtmasını da talep ediyor. Samsung, hissedarlarına tatmin edici kâr payı ödemeleri yapacağının sözünü daha vermişti.

Samsung hissedarları ile bu konuyu tartışacak

Samsung’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmese de, kaynaklar şirketin bu talebi değerlendirmeye açık olduğunu belirtiyor. Şirketin bu amaç doğrultusunda bugün (29 Kasım) yatırımcılarıyla bir toplu görüşme gerçekleştirebileceği de belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER