Teknoloji

iPhone 6’nın çıkış performansı Samsung hisselerini vurdu

samsung oled
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-logo-150313

BusinessWeek’te yer alan habere göre, Samsung’un hisseleri 2012’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Apple’ın ilk 3 günde 10 milyon iPhone 6 sattığını açıklamasının da Samsung hisselerinin en düşük seviyeyi görmesinde etkili olduğu düşünülüyor. Cupertino merkezli şirket, iPhone 6 Plus’ı duyurarak Samsung’un güçlü olduğu büyük ekranlı akıllı telefon pazarına adımını atmıştı.

iPhone 6’nın satış performansının beklenenin ötesinde olması Samsung’un kâr öngörülerinde de revizyona gitmesine neden oldu. Şirket kâr beklentisini 5.7 trilyon won’dan 4.7 trilyon won’a çekti. Samsung Çin ve Hindistan pazarındaki pozisyonunun daha ucuz telefonlar üreten küçük üreticiler tarafından tehdit edildiğini de doğruladı. Özellikle Çin’de devletin sahibi olduğu üç operatörün promosyon harcamalarını azaltma kararı alması Samsung’un işini biraz daha zorlaştıracağa benziyor.

iPhone 6’nın güçlü başlangıcının etkisini kırmak isteyen Samsung, IFA 2014’te tanıttığı Galaxy Note 4’ü planlanandan daha erken piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Galaxy Note 4 iPhone 6 Plus ile mücadele ederken, 4.7 inç’lik iPhone 6 ile rekabet görevini metal kasalı Samsung Galaxy Alpha üstlenecek.

İLGİLİ HABERLER