Teknoloji

Samsung Hindistan’daki üretim kapasitesini artırıyor

samsung koronavirüs

Apple, Hindistan’ı ana üretim merkezi hâline getirme konusundaki niyetini daha önce göstermişti. Cupertino merkezli şirketin en büyük rakibi Samsung da benzer bir hazırlık içinde gibi görünüyor.

Güney Koreli şirket, Vietnam ve diğer ülkelerdeki akıllı telefon üretim kapasitesinin önemli bir kısmını Hindistan’a kaydırmaya hazırlanıyor. Hindistan’ı üretim merkezi hâline getirmeyi planlayan elektronik devi, önümüzdeki beş yıllık dönemde bu ülkede 40 milyar dolarlık cihaz üretmeyi hedefliyor.

Samsung’un konuyla ilgili planlarını Hindistan hükümetiyle paylaştığı belirtiliyor. Ülkede üretilecek cihazların önemli bir kısmının Hindistan dışına ihraç edileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Samsung’un telefonlarının yaklaşık yüzde 50’si Vietnam’da üretiliyor. Şirketin Brezilya, Endonezya ve tabii ki Güney Kore’de de üretim tesisleri bulunuyor. Samsung’un yüksek üretim maliyetleri nedeniyle ana vatanı Güney Kore’deki üretim kapasitesini azalttığı söyleniyor.

Samsung üretimde ağırlığı Hindistan’a ayırma konusunda yalnız değil. Güney Koreli şirketin en büyük rakibi Apple da benzer bir planı uygulamaya koymuş durumda. Apple’ın Foxconn’un Hindistan’ın Chennai şehrindeki fabrikasında iPhone 11 üretimine başladığı söyleniyor. Apple’ın diğer iki tedarikçisi Wistron ve Pegatron’un da Hindistan hükümetinin “Üretime Bağlı Teşvik” programından yararlanmak adına başvuruda bulunduğu belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER