Manşetler

Samsung iki adet 3.3 inç dokunmatik ekran içeren Hennessy’yi tanıttı

Samsung açılır kapaklı cep telefonuyla geçmişe dönüş yapıyor. Çin’de piyasaya çıkacak olan Samsung SCH-W789 Hennessy modelinin bu ülke dışında bir pazarda piyasaya çıkıp çıkmayacağı noktasındaysa henüz bir işaret bulunmuyor.

samsung-hennessy-150813Hennessy’de iki adet 320 x  480 piksel çözünürlüklü 3.3 inç dokunmatik ekran yer alıyor. Ayrıca önde yer alan üç adet kapasitif dokunmatik tuş da ekranlara eşlik ediyor. 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, microSD kart yuvası,  5 megapiksel kamera, 1500 mAh kapasiteli batarya gibi başlıca teknik özelliklere sahip olan bu telefonda Android 4.1 Jelly Bean yüklü geliyor. USB 2.0, Bluetooth, GPS ve WLAN gibi bağlantı özellikleri de pakette bulunuyor.

Çin’i hedefleyen bir telefon olan Samsung Hennessy hem CDMA hem de GSM bantlarını destekliyor. Telefonun CDMA versiyonunun China Telecom ve China Unicom, GSM modelinin de China Mobile tarafından piyasaya sunulması bekleniyor.

Android 4.1 Jelly Bean üstünde TouchWiz kullanıcı arayüzü de yüklü gelirken, Samsung’un 2011 yılında çıkardığı ChatON anında mesajlaşma uygulaması da önde gelen ön yüklü uygulamalar arasında bulunuyor. Böylelikle Hennessy kullanıcıları iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone ve web kullanıcılarıyla hareket hâlinde sohbet imkanı buluyor. Zaten bu uygulama Samsung’un birçok modelinde önceden yüklü olarak geliyor.

Samsung Hennessy’yi Çin için tanıtmış olabilir, ancak uluslararası pazar için de önemli planlar olduğunu biliyoruz. Bunları da 4 Eylülde düzenlenecek Samsung Unpacked etkinliğinde görme fırsatı elde edeceğiz.

İlgili >> Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER