Eğlence

Samsung HDR10+ girişiminde yanına Warner Bros.’u çekti

samsung hdr10 plusHD-DVD ve Blu-ray arasında yaşanan format savaşına benzer bir savaş bugünlerde HDR formatları arasında yaşanıyor. Her ne kadar savaşın etkileri ve sonuçları eski savaş kadar etkili olacak gibi görünmese de, sektörün gideceği yön açısından HDR format savaşları da izlemeye değer görünüyor.

Samsung son zamanlarda HDR10+ formatını Dolby Vision’ın bir alternatifi olarak öne çıkarmaya çalışıyor. Normal HDR10 formatının biraz daha gelişmiş bir versiyonu olan HDR10+, içerik yapımcılarına bir sahneyi diğerine göre dinamik şekilde ayarlama fırsatı sunuyor. Üstelik çerçeveden çerçeveye ayarları bilde değiştirmek mümkün oluyor.

Dolby Vision bugünlerde birçok TV üreticisi tarafından lisanslanmış durumda, ancak Samsung onların arasında yer almıyor. Bunun yerine HDR10+’a yöneliyor ve telifsiz alternatifi destekliyor. Samsung, Fox ve Panasonic’in HDR10+’ı desteklemek amacıyla oluşturduğu ortaklığa Warner Bros. da katılıyor. Film stüdyosunun 4K video dağıtımlarında HDR10+ formatı desteklenecek.

Söz konusu oluşum, diğer şirketlerin de HDR10+’ı kullanmaya hevesli olduğuna dikkat çekiyor. Çok yakında sertifikasyon ve logo programının detaylarının açıklanması bekleniyor. Eğer bu teknoloji yükselişe geçmeye başlarsa, 4K TV’lerde, Ultra HD Blu-ray oynatıcılarda veya filmlerde ek bir logo daha göreceğiz demektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER