Eğlence

Samsung, HDR10 Plus Gaming standardını destekleyen ilk oyun olan The First Descendant’ı duyurdu

samsung hdr10 plus gaming

Samsung, 2021 yılının sonlarında duyurduğu HDR10 Plus Gaming standardını destekleyen ilk oyunun yakında piyasaya sürüleceğini açıkladı. İlgili oyun, Nexon tarafından geliştirilen ve 19 Eylül’de açık beta sürümünün başlayacağı ücretsiz üçüncü şahıs nişancı oyunu The First Descendant olacak.

Samsung, oyunun HDR10 Plus Gaming standardını hangi platformlarda destekleyeceğini belirtmedi, ancak Sony ve Microsoft’un bu en son HDR formatını konsollarında desteklemediğini duyurmaması nedeniyle, bu özelliğin muhtemelen PC üzerinde kullanılacağı tahmin ediliyor. Nvidia, HDR10 Plus Gaming standardını RTX ve 16 serisi ekran kartlarına Kasım 2022’de ekleyeceğini duyurmuştu.

HDR10 Plus Gaming’in en büyük avantajı: Otomatik HDR kalibrasyonu

HDR10 Plus Gaming standardının büyük avantajı, oyunların bağlı monitör veya TV’nin desteklediği özelliklere bağlı olarak parlaklık ve renklerini otomatik olarak kalibre etmesine izin vermesi. Bu, teoride daha iyi vurgu ve gölge ayrıntısı ile daha doğru renk üretimi sağlamalı. Bu süreç, genellikle beyaz veya siyah bir arka plan üzerinde bir logo görünene kadar bir kaydırıcı ayarlamayı içeren manuel bir kalibrasyonu otomatize ediyor.

Yeni teknolojiden faydalanabilmek için HDR10 Plus Gaming standardıyla uyumlu bir ekranınızın da olması gerekecek. Samsung, en son üst düzey TV’lerinin ve Odyssey oyun monitörlerinin zaten bu desteği sunduğunu belirtiyor. Ayrıca, Nvidia’nın geçen yılki basın bülteni Amazon, Panasonic, TCL ve Vizio TV’lerin de uyumlu olduğunu belirtiyor.

Dolby Vision’un rakibi HDR10 Plus

Birkaç yıldır var olan HDR10 Plus, açık ve telifsiz bir Dolby Vision HDR standardının rakibi olarak biliniyor. Her ikisi de standart HDR10 formatına göre birkaç ana avantaja sahip ve uyumlu ekranlarda daha doğru renkler ve daha iyi vurgu ve gölge ayrıntısı sunmak için dinamik meta verileri desteği içeriyor.

Bu duyurunun yanı sıra, Nvidia, The First Descendant oyununun DLSS 3 ölçeklendirme teknolojisini de destekleyeceğini açıkladı. Bu, oyuncuların daha yüksek çözünürlüklerde daha yüksek kare hızları elde etmelerine olanak tanıyacak bir başka heyecan verici yenilik.

Bu yeni gelişmeler, oyun dünyasında görselliğin giderek daha önemli hale geldiğinin bir kanıtı olarak görülüyor ve Samsung, Nvidia gibi büyük şirketler bu alanda liderlik etmeye devam ediyor. HDR10 Plus Oyun standardı, daha geniş bir oyuncu kitlesine hitap etmeye başladığında, oyun deneyiminin nasıl değişeceğini görmek oldukça heyecan verici olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER