Teknoloji

Samsung 2022 model TV ve oyun monitörlerinde HDR10+ Gaming desteği sunacak

samsung hdr 10+ gaming

Samsung, 2022 model televizyon ve monitörlerinde HDR10+ Gaming standardı için destek sunacağını açıkladı. Bu da monitör ve televizyonların oyuncular için değişen yenileme hızı ve otomatik HDR renk düzeltmesi gibi özellikler taşıyacağı anlamına geliyor.

Bu standart, Samsung’un 2022 model Neo QLED serisi TV’lerinde, Q70 ve üstü modellerinde, oyun monitörlerinde kullanılacak. Şirketten monitörler konusunda fazla detay verilmezken, paylaşılan görseller oldukça geniş ekranlı bir oyun monitörünü gösteriyor.

HDR10+ Gaming ilk duyurulduğunda fazla göze çarpmamıştı. Xbox Series X/S’te desteklenen Dolby Vision HDR’a bir tür cevap niteliği taşıyan standart için Samsung şu ifadeleri kullanıyor: “Farklı giriş kaynaklarından gelen görüntüleri yansıtan farklı ekran teknolojileri için manuel kalibrasyona gerek kalmadan kararlı HDR oyun deneyimi sağlayacak bir standart.”

HDR10+ Gaming ile oyuncuların manuel ayarlarla uğraşmaması ve oyun motorunun renk kalibrasyonunu gerçek zamanlı şekilde optimize etmesi amaçlanıyor. Karanlık gölgelerdeki detayların gösterimi için tasarlanan sistem, renkleri geliştiricinin tasarladığı şekilde gösterecek. Değişen yenileme hızı ve ekstra gecikme yaratmayan ton haritalaması da sistemin özellikleri arasında bulunuyor.

Samsung HDR10+ Gaming için sunduğu destekle geliştiricilerin bu standardı benimsemesini de hızlandırmayı amaçlıyor. Şirketten yapılan açıklamada, pek çok stüdyonun HDR10+ Gaming uyumlu oyunlarını CES 2022’de tanıtacağı da belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER