Teknoloji

Samsung HDR10+ Gaming destekli ilk oyun monitörlerini duyurdu

samsung hdr10+
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, HDR10’un otomatik olarak kalibre edilebilen, oyun odaklı genişletilmiş bir sürümü olan HDR10+ Gaming standardını destekleyecek ilk ekranlarını duyurdu. HDR10+ Gaming ilk olarak ekim ayında duyurulmuştu.

Şimdi Samsung, yeni 2022 serisi QLED TV’lerin (Q70 ve üstü) ve oyun monitörlerinin standardı ilk destekleyen ürünler olacağını ortaya koyuyor.

Samsung, her ikisi de CES 2022’de sergilenecek olan Redout 2 ve Pinball FX oyunlarına HDR10+ desteği getirmek için Sabre Interactive ile iş ortaklığı yaptı. Ayrıca Game Mechanic Studios, HDR10+ oyunu Happy Trails and the Kidnapped Princess‘a da etkinlikte yer verecek.

Samsung’un tanıtımını yaptığı oyunlar, rakip Dolby Vision standardında mevcut olan Halo Infinite, Gears 5 ve Call of Duty: Black Ops Cold War gibi önde gelen oyunlarla farklılık gösteriyor. Xbox Series X ve S, Dolby Vision’da halihazırda en az on oyunu destekliyor.

HDR10+ Gaming, normal HDR10’dan daha fazla görsel meta veriye sahip ve en yüksek parlaklığın dört katını hedefliyor. Daha iyi görünen ve performans gösteren oyun görselleri için değişken yenileme hızını (VRR) ve otomatik düşük gecikme modunu (ALLM) destekliyor. Ayrıca Samsung, standardın “120Hz üzerinde” çalışacağını söylüyor, ancak bu konuyla ilgili ayrıntıya henüz girmiyor.

Rakip standart olan Dolby Vision ise oyun oynama tarafında söz konusu teknolojileri, 120 Hz üstü hariç destekliyor. Ayrıca Samsung’un rakibi LG, bu yılın haziran ayında Dolby Vision oyun standardına sahip C1 ve G1 OLED monitörlerini duyurdu.

Dolby Vision’a çok benzeyen HDR10+ deneyiminin tamamı, yalnızca tüm kurulum, formatı desteklemek için eksiksiz biçimde entegre edilmişse sunulabilir. Bu, HDR10+ Gaming deneyimini yaşamak için PC’nizin bir Nvidia grafik kartına (GeForce RTX 30 Serisi, RTX 20 Serisi ve GTX 16 Serisi GPU’lar için destek geliyor), ekstra görsel meta verilerle programlanmış bir oyuna ve Samsung’un bunu destekleyen yeni monitörlerinden birine ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER