Teknoloji

Samsung, HDMI 2.1 ile donatılan yeni soundbar serisini tanıttı

samsung q990d soundbar

Tüketicilerin ev eğlence sistemlerinde aradığı yenilikler konusunda öncü olmayı sürdüren Samsung, CES 2024 fuarında yeni soundbar serisini duyurdu. Firmanın geçen yılki ürünü HW-Q990C modeli için belirtilen en önemli eksikliklerden biri olan HDMI 2.1 girişi, bu yılın ürününde yerini almış görünüyor. Yeni model olan HW-Q990D, ses barındaki mevcut tasarımı korurken, HDMI 2.1 özelliğini de bünyesine katarak oyun konsolları ve akış cihazları için 4K/120 passthrough özelliğini sunuyor. Samsung’un 2024 ev sinema sistemleri içinde en kapsamlı seçenek olarak gösterilen bu modelde kablosuz Dolby Atmos desteği ve 11.1.4 kanallı ses sistemi bulunuyor.

Samsung Q990D ile gelişen ev sinema seneyimi

Samsung, Q990D’nin yanı sıra ses deneyiminde çeşitli inovasyonlar sunmayı vaat ediyor. Öncelikle yeni bir Özel Dinleme modu, ailenin veya oda arkadaşlarını rahatsız etmemek için ön yüzden çıkan sürücüleri kapatıp sadece arka hoparlörleri kullanıyor. Yeni eklenen Parti Modu ise, soundbar ve arka hoparlörler arasında dengeli bir ses sağlıyor böylece her bir parçanın bireysel bir karışım sunmasına olanak tanıyor. Bu da demek oluyor ki, kullanıcılar artık sadece arka hoparlörlerin sesini almıyorlar.

Samsung TV ile uygun bir şekilde bağlandığında, Q990D’nin ses performansı, TV’nin NPU işlemcisi tarafından analiz edilerek pürüzsüz notalar ve bas tonları elde ediliyor, böylece ideal sonuçlara ulaşılıyor. Q-Symphony özelliği de geri dönüyor ve Samsung TV’nin hoparlörlerini Q990D ve firmanın diğer soundbar özellikli modellerine ekleyerek daha güçlü bir oturma odası ses düzeni sağlıyor. Ayrıca Q990D modeli, Roon desteğiyle geliyor; bu, yüksek çözünürlüklü bir müzik akış hizmeti olup, kullanıcılara, yerel dosyalar dahil, müziği bireysel hoparlörlere veya cihaz gruplarına aktarma imkanı veriyor.

S Serisi de dahil olmak üzere, Samsung ultra ince soundbar serisini de güncelledi. En dikkat çekici yenilik, daha küçük boyutlu TV’lerle daha iyi uyum sağlamak için tasarlanmış 35 inç genişlikteki S700D modelidir.örnek olarak Samsung’un ‘The Frame’ gibi düşük profilli ekranları ya da Q990D gibi büyük cihazlar istemeyen müşteriler için tasarlanmış bu ultra ince soundbar’lar, tipik bir soundbar’ın derinliğinin yaklaşık üçte birine sahiptir. S modelleri hala kablosuz Dolby Atmos, Q-Symphony, SpaceFit Sound Pro ve diğer premium özellikler sunsa da, en fazla 3.1.2-kanal kurulumlarla sınırlıdırlar. Dahası, S800D şimdi eğer kablolu bir seçeneği tercih ederseniz HDMI eARC özelliğine de sahiptir.

2024 tasarımları için henüz fiyatlandırma veya piyasaya sürülme tarihiyle ilgili bir bilgi verilmedi ancak geçen yılın Q990C modeli ilkbaharda piyasaya sürülmüş ve başlangıçta $1,900 fiyat etiketine sahipti. Bu model, iki adet kablosuz arka hoparlör ve bir kablosuz subwoofer içeriyordu. Üst düzey ultra ince model S800B ise piyasaya sürüldüğünde $900 fiyat etiketiyle geliyordu ve bir kablosuz subwoofer içeriyordu. Samsung, büyük ihtimalle 2024 ürünlerinin tümü için gönderi tarihine daha yakın bir zamanda fiyatlandırma bilgilerini açıklayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER