Google geçtiğimiz hafta tanıttığı Pixel 8 ve Pixel 8 Pro için yedi yıl boyunca yazılım ve güvenlik güncellemesi sözü vermişti. İnternet devi bu hamlesiyle daha önce Android tarafında en uzun süre boyunca güncelleme sunma taahhüdünde bulunan Samsung’u sollamıştı.
Görünen o ki, Güney Koreli şirket en azından güvenlik güncellemeleri tarafında Google’a yaklaşmaya çalışacak. SamMobile sitesine konuşan Samsung yöneticisi Shin-Chul Baik, akıllı telefonlarda beş yıldan uzun süre boyunca güvenlik güncellemesi sunma konusunu aktif olarak tartıştıklarını dile getirdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy S27 Ultra için beklenen kamera değişikliği rafa kalktı

Samsung’un yeni amiral gemisi tabletleri için tarih belli oldu

Snapdragon 8 Elite Gen 6 için Samsung yeniden devrede

Samsung DRAM üretimini dışarı taşıyıp HBM’ye ağırlık verebilir

Call of Duty Modern Warfare 4 Samsung ekranlarında farklı görünecek
Baik, açıklamasında bunun nedenlerinin birinin de resmi mevzuatlar olduğunu belirtmeyi ihmal etmedi. Avrupa Birliği hâlihazırda şirketlerin en az beş yıl boyunca akıllı telefonlar için sistem güncellemesi sunmasını zorunlu kılacak bir yasa tasarısı üstüne çalışıyor.
Samsung yazılım güncellemesi desteğinde mevcut yapıyı değiştirmeyebilir
Güney Koreli şirketin açıklamasında işletim sistemi güncellemelerinden bahsedilmiyor. Dolayısıyla şirketin yine dört yıl boyunca yazılım güncellemesi desteği sunması, güvenlik güncellemelerinde ise süreyi beş yılın üstüne çıkarması muhtemel görünüyor. Yine de, Android pazarının lideri olan Samsung’un daha uzun süre güncelleme sözü vermesinin ekosistemin geneli için pozitif bir gelişme olacağını vurgulamak gerekiyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.






