Ulaşım

Samsung Güvenlik Kamyonu ile trafikte emniyeti artırmayı amaçlıyor

samsung guvenlik kamyonu

Karşılıklı gidiş ve gelişin olduğu bir yolda, bir kamyonun veya tırın arkasında kalmak sürücülerin hoşlanmadığı senaryolar arasında yer alıyor. Öndeki ağır vasıtayı sollamaya kalkışmadan önce sürücülerin büyük kısmının kafasında “Ya sollama yaparken karşıma birden başka bir araç çıkarsa?” sorusu geliyor.

Samsung, pek çok sürücüyü endişelendiren bu problem için etkileyici bir çözüm önerisi sunuyor. “Güvenlik Kamyonu” adını taşıyan konseptle kamyonun arkasına dört ekranın birleşiminden oluşan bir dev ekran kuruluyor. Söz konusu ekranların hava koşullarına dayanıklı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Kamyonun ön kısmına yerleştirilen kameraya bağlı olan bu ekran, kamyonun arkasında seyreden sürücüye yolun sollama için uygun olup olmadığını gösterecek.

Samsung Güvenlik Kamyonu, daha önce bir konsept olarak gün yüzüne çıkmıştı. Projenin testleri yakında Arjantin’de başlayacak. Testlerde başarı kaydedilmesi durumunda Güvenlik Kamyonu projesinin uygulamalarını dünya genelinde görmek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER