Bilim

Samsung gelecekteki telefonlarından güç adaptörü ve kulaklığı kademeli olarak kaldıracak

samsung galaxy s21 güç adaptörü

Samsung, yaptığı açıklamayla gelecekte piyasaya çıkaracağı telefonlarının kutularından güç adaptörünün çıkmayacağını duyurdu. Yine de, şirket kendisine biraz hareket alanı bırakıyor. Samsung, neden artık kutuda kulaklık ve güç adaptörünün bulunmadığına ilişkin olarak hazırladığı bir soru-cevap sayfasında, aksesuarları telefonlarından kademeli olarak çıkarmanın onları daha sürdürülebilir hale getirmeye yardımcı olabileceğine inandığını söylüyor.

Bu cevap, telefonlarının gelecek nesillerinin birlikte verilen aksesuarlarla gelmeyebileceğini, ancak bazılarının gelebileceğini ima ediyor. Samsung, katlanabilir telefonlarından daha ekonomik seçeneklerine kadar Galaxy olarak adlandırdığı başka ürün serileri de bulunuyor. Bazılarında bir süre daha şarj adaptörünü kutuya dahil etmek için kendine alan bırakmış oluyor.

Belki Samsung, güç adaptörünü daha ucuz telefonlara saklamayı tercih ediyor. Böylece teknoloji meraklısı olmayanların bu telefonları satın alma olasılığı daha yüksek olacak. Veya belki de 20 bin TL’nin üstünde fiyata sahip olan telefonlarını satın alan insanları üzmek istemiyor. İkisini birden yapabilir veya hiçbirini yapmayabilir. Her iki durumda da “kademeli olarak” hareket ettiğini söyleyebiliriz.

Ancak şirket, Apple’ın mevcut telefon serilerinden de güç adaptörlerini çıkarma yolunu izliyor gibi görünmüyor. Note 20 Ultra ve Note 10’da hâlâ kutuda gelen bir güç adaptörü gösteriliyor.

Eski ürünleri, en son ve en iyi telefonlarının kutularında olmayan bir aksesuarla birlikte sunmak garip görünebilir, ancak bu durum Samsung’un eski ürünleri için de kutulamayı yeniden yapmak zorunda kalmayacağı anlamına geliyor. Böylelikle, tüketicilerin YouTube’da bir telefonun tanıtımından hemen sonra bir çekilen bir kutu açılımı videosunda izledikleri ve gördükleri aksesuar veya aksesuarların kendi ellerindeki cihazların kutularından çıkmaması gibi bir durum da yaşanmayacak. Hangi yaklaşımın doğru olduğu, gerçekten neyi optimize ettiğinize bağlıdır, ancak Samsung’un seçtiği yol “yavaş ve istikrarlı” olan gibi görünüyor.

Samsung’un soru-cevap sayfasında konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama da aşağıda yer alıyor:

Gittikçe daha fazla Galaxy kullanıcısının halihazırda sahip oldukları aksesuarları yeniden kullandığını ve daha iyi geri dönüşüm alışkanlıklarını teşvik etmek için günlük yaşamlarında sürdürülebilir seçimler yaptığını keşfettik. Bu yolculukta Galaxy topluluğumuzu desteklemek için, en yeni Galaxy akıllı telefon serimizdeki şarj cihazı fişini ve kulaklıkları çıkarmaya geçiyoruz.

Kutudan çıkan  şarj cihazı fişlerinin ve kulaklıkların cihaz ambalajımızdan kademeli olarak çıkarılmasının, sürdürülebilir tüketim sorunlarının ele alınmasına yardımcı olabileceğine ve tüketicilerin yeni telefonlarla sürekli olarak gereksiz şarj cihazı aksesuarları almaya yönelik hissedebilecekleri baskıyı ortadan kaldırabileceğine inanıyoruz.

Ayrıca 2017’den beri standartlaştırılmış USB-C tipi şarj bağlantı noktaları uyguluyoruz, böylece eski şarj cihazları en yeni Galaxy modellerimizle hala uyumlu olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER