Teknoloji

Samsung gözünü HP’nin dizüstü bilgisayar işine dikti

Çin’den gelen son dedikodulara göre HP dizüstü bilgisayar işini satmayı planlıyor. En muhtemel alıcı ise yabancı değil, Samsung. Abonelik tabanlı internet yayını Commercial Times tarafından verilen bilgiye göre, Lenovo ve Foxconn da potansiyel müşteriler arasında bulunuyor.

DigiTimes’ın kaynakları ise aslında 2010’un dördüncü çeyreğinde satış anlaşmasına çoık yaklaşıldığını, ancak bilinmeyen bir nedenden dolayı bu işten vazgeçildiğini belirtiyor. Samsung’un HP’nin dizüstü bilgisayar üretim işlerini kullanarak rakiplerinden gelen bileşen siparişlerini azaltmayı göz önünde bulundurduğu, bununla birlikte kendi dizüstü bilgisayar serisini agresif biçimde pazarlayan şirkete karşı da dikkatli davrandığı belirtiliyor.

HP’nin tepe yöneticisi Leo Apotheker, geçtiğimiz günlerde şirketinin 2012 yılından itibaren üreteceği her bilgisayara webOS işletim sistemini yerleştireceğini açıklamıştı. Aynı zamanda şirketin, kurumsal kullanıcılara odaklanmak amacıyla, henüz piyasaya çıkmamış olan Touchpad’in takipçisi olacak Touchpad 2’nin geliştirme çalışmalarını da dizüstü bilgisayarlardan sorumlu ekibe verdiği konuşuluyordu.

İlgili – Digitimes

İLGİLİ HABERLER