Teknoloji

Samsung gözlük gerektirmeyen 3DTV’lerin evlerde yaygın hâle gelmesinin 5-10 seneyi bulacağına inanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

p1000610

Evinizde 3D eğlencesi yaşamak artık mümkün olması zor bir iş değil. Aralarında Sony gibi büyüklerin olduğu TV üreticileri yeni nesil eğlence için büyük gayret gösteriyor. Yine de, bu teknoloji herkes tarafından çok da seviliyor değil, 3D eğlencesini gerçekten yaşamak için gözlük takma zorunluluğunun bulunması, 3D’nin sevilmemesinin başlıca nedeniymiş gibi görünüyor.

Gözlükten bağımsız 3D teknolojisi mevcut olsa ve bazı şirketler de bu teknolojiden yararlanan test TV’lerini 2010’un sonunda ortaya çıkarmayı planlasalar da, Samsung gözlük takmayı gerektirmeyen 3DTV’lerinin önümüzdeki 10 sene içinde evlerde yaygınlaşmayacağını iddia ediyor. Wall Street Journal’ın haberine göre Samsung, bu tarz TV’lerinin üretimi sırasında maliyeti arttıran zorlukların bulunduğunu belirterek TV’lerin tüketicilere pahalı gelebileceğine inanıyor. İşte bu nedenle şirket gözlükten bağımsız 3D TV teknolojsinin önümüzdeki 5-10 sene boyunca tüm evlerde bulunan sıradan bir ev eşyası hâline dönüşmeyeceğini iddia ediyor. Samsung Electronics’in Görsel Ekran Başkanı BK Yoon gözlükten bağımsız 3D teknolojisini mobil cihazlara getirmenin çok daha kolay bir yöntem olduğuna dikkat çekiyor. Bu sayede Nintendo 3DS gibi bir cihazın varlığı mümkün olabiliyor.

Analistler de gözlükten bağımsız 3DTV’lerin ana akım kullanıcı kitlesine hitap etmesinin en az beş seneyi bulacağını söyleyerek Samsung’un iddialarını destekliyor.

İlgili – Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER