Teknoloji

Samsung Google için Ultra İnce Cam üretecek

samsung google

Samsung Display, Samsung Electronics dışındaki şirketler için de Ultra İnce Cam (UTG) üretme kararı aldı. ETNews sitesinin haberine göre; Samsung, Google ve başka telefon üreticilerine UTG tedarik edecek.

UTG şimdiye kadar sadece Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonlarında kullanılmıştı. Ancak Güney Koreli şirket, katlanabilir ekranlı telefonları için yeterli seviyede avantaj sağladığına karar vermiş gibi görünüyor.

Haberde göze çarpan ilk şirket Google oluyor. Google’ın Pixel ailesine katlanabilir ekranlı bir telefon ekleyebileceğine dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. İnternet devinin başarısını kanıtlamış Ultra İnce Cam’ı tercih etmesinin pek şaşırtıcı görünmediğini söylemek gerekiyor.

Samsung, Google dışında başka şirketler için de Ultra İnce Cam üretimi gerçekleştirebilir. Burada Xiaomi ve Huawei gibi şirketlerin de Samsung’dan cam tedarik edebileceği söyleniyor. Ancak bu konuda henüz ortada net bir bilginin bulunmadığını ve taraflardan somut bir açıklama gelmediğini hatırlatmakta da fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER