Teknoloji

Samsung Google için Tensor işlemci üretimine devam edecek

samsung google

Samsung Google için Pixel 6 serisinde kullanılan Tensor işlemcinin üretimini gerçekleştirmişti. İki şirket arasındaki bu iş birliği önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi görünüyor. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, ikinci nesil Tensor da Samsung tarafından üretilecek. 4 nm tasarımına sahip işlemcinin üretimi bu ay itibarıyla başlayacak.

Google sonbaharda Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modellerini piyasaya süreceğini daha önce açıklamıştı. Şirketin yeni telefonlarının kalbinde ikinci nesil Tensor işlemcinin bulunacağı da doğrulanmıştı.

İki şirket arasındaki iş birliğinin başka çiplerin üretimini de kapsayacağı söyleniyor. Güney Koreli şirketin Google için sunucu çipleri üreteceği de iddialar arasında yer alıyor. Samsung’un Google’a hâlihazırda DRAM ve NAND bellek gibi bileşenler ürettiğini hatırlatmakta da fayda var. Buna ek olarak, Waymo markalı otonom araçların çiplerinden bazılarını da Samsung üretiyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Samsung Google için Pixel 6 serisindeki Tensor işlemciyi de üretmişti. Pixel 6 serisinde Tensor’un performansı özellikle pil ömrü konusunda pek fazla beğenilmemişti. Bu tarz sorunların yeni nesil işlemcide düzeltilip düzeltilemeyeceği merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER