Teknoloji

Samsung giriş seviyesi telefonlar için kendi grafik işlemcilerini geliştirecek

samsung giriş seviyesi telefonlarSamsung ABD’de piyasaya sürdüğü telefonlarda Qualcomm’un yongalarını kullansa da, şirket dünyanın büyük kısmında kendi üretimi olan Exynos yongalarının kullanıldığı telefonları satıyor. Samsung giriş seviyesi telefonlar için grafik işlemcisi geliştirerek “kendi işini görme” konusunda yeni bir adım daha atacak gibi görünüyor.

Samsung’un bu yaklaşımının altında yatan temel motivasyonun maliyetleri aşağıya çekmek olduğu belirtiliyor. Ancak sürücüsüz otomobiller ve Nesnelerin İnterneti cihazları da Samsung’un önüne grafik işlemcisi birimi pazarında yeni ufuklar açıyor. Giriş seviyesinde yapılacak başarılı bir deneyin ardından Samsung’un kendi üretimi olan grafik işlemcilerini amiral gemisi cihazlarında da kullanabileceği ve bu sayede kâr marjını daha da yukarıya çekebileceği de belirtiliyor.

Güney Koreli şirketin bu yöndeki hazırlıklarını ortaya çıkaran ise şirket tarafından verilen bir iş ilanı oldu. Grafik işlemcisi gelişiminde çalışacak profesyoneller arayan Samsung’un ilanında gelişim süreci için bir takvim verilmiyor. Ancak şirketin çalışmalarının meyvelerinin 2-3 yıllık bir süre içinde gün yüzüne çıkması muhtemel görünüyor.

Samsung giriş seviyesi telefonlar ve amiral gemisi cihazları için bir süre daha ARM’nin Mali serisi grafik işlemcilerini kullanmaya devam edecek.

İLGİLİ HABERLER