Teknoloji

Samsung gelecek nesil tabletinde yer alması muhtemel 7 inç’lik Super AMOLED panelini tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un Galaxy Tab’ini şu ana kadar piyasaya çıkmış en iyi Android tableti olarak değerlendirmek mümkün. Ancak şirket Galaxy Tab’i ilk satın alanların heveslerini kursaklarında bırakacak bazı işlere imza atıyor. Örneğin bir sonraki Tab’de yer alacak yeni ekran bunlardan bir tanesi. Mevcut Tab’in ekranının da Super AMOLED olabileceği söylenmiş, ancak bu kesin bir şekilde doğrulanamamıştı.

Şimdiyse, Samsung Mobile Display yeni, 7 inç’lik Super AMOLED panelinin duyurusunu yaptı. İki hafta sonra Japonya’da düzenlenecek olan FPD-International etkinliğinde görücüye çıkması beklenen bu ekranın üretimine ise 2011’in ortalarında başlanacak. Bu ekran mevcut Tab’in 1024 x 600 çözünürlüklü ekranına göre biraz daha yüksek, 1200 x 600 çözünürlük sunuyor. Biraz garip bir çözünürlük olsa da aynı alanda daha fazla piksel sahibi olmak daha iyi olmalı.

Aslında Samsung bu ekranı duyururken bunun yeni nesil tabletinde yer alıp almayacağından söz etmedi. Ancak bu durum AMOLED ekranlı tablet hayalleri kurma hakkını da elimizden alamaz.

İlgili – etnews

İLGİLİ HABERLER