Teknoloji

Samsung gelecek nesil katlanabilir ekran konseptlerini sergiledi

samsung katlanabilir ekran

Samsung, katlanabilir ürünler tarafında ilk başlayanlardan biri olma avantajını iyi kullanarak bu kategoride liderliğini kurdu. Şirket geçen kış, birinci sınıf teknolojiyi daha erişilebilir hâle getirecek yeni ürünler vaat ederek daha fazla katlanabilir ürün çıkaracağını belirtmişti. Bugün ise, telefon ve tabletler için daha büyük esnek ekranlar da dahil olmak üzere, gelecekte çıkarmayı planladığı katlanabilir ürünlere yönelik vizyonunu görüyoruz. Şirket, bunu gösteren prototipleri Display Week 2021 etkinliğinde sergiledi.

Konsept ürünler arasında, bir akıllı telefon gibi kullanılabilen ve yukarıdaki resimde gösterilen, çift katlanabilir OLED paneli de vardı. Ekran açıldığı zaman maksimum 7,2 inç boyuta ulaşıyor ve bu da onu Galaxy Z Flip (6,7 inç) ve Galaxy Z Fold 2 (7,6 inç) arasında bir yerlere yerleştiriyor.

Samsung, katlanmanın ötesine geçerek, yatay olarak genişleyen bir Kaydırılabilir OLED ekranı da gösterdi. Daha önce TCL ve cep telefonu işinden çıkacağını açıklamadan önce LG, benzer şekilde yatay olarak kaydırılarak genişletilebilen cihaz konseptleri göstermişti.

samsung katlanabilir ekran

Yakında katlanabilir ekranlı bir Galaxy tablet görebileceğimizi belirten Samsung, etkinlikte 17 inçlik katlanabilir bir paneli tanıttı. Açıldığında 4:3 görüntü oranına sahip olan ekran, Lenovo’nun ThinkPad X1 Fold PC’sindeki 13,3 inç ekrandan daha büyüktür.

samsung katlanabilir tablet

Son olarak Samsung, uçtan uca panellere izin verecek bir konsept dizüstü bilgisayar içinde, panel altı kamera (UPC) sunan ekranını da sergiledi. Şirket, daha önce bu teknolojiyi Çin sosyal medyasında göstermişti ve UPC’lerin daha küçük çerçeveli daha ince ve daha hafif dizüstü bilgisayarlara imkan tanıyacağını söylemişti. Yine, ekran altı kamera teknolojisi ZTE’nin Axon 20 5G telefonunda zaten mevcut ve bu yıl Xiaomi’nin telefonlarına gelmesi bekleniyor. Apple da dahil olmak üzere (uzun süredir devam eden söylentilere inanıyorsanız), sektörün geri kalanı katlanabilir cihazlara yönelme belirtileri gösterirken, Samsung da bu alanda yavaşlamayacağının işaretlerini veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER