Teknoloji

Samsung gelecek akıllı telefonlarına çentik yerleştirecek

samsung çentikli ekran

Samsung, akıllı telefon ekosisteminin büyük bir kısmı çentikli ekranlara sahip telefonlar üretirken bu akıma karşı direnenlerin başını çekiyordu. Ne var ki, şirketin dün akşam saatlerinde açılışı gerçekleştirilen geliştirici konferansında, çok yakında bu kervana katılacağı belli oldu.

Samsung’un konferansın açılış toplantısı sırasında gösterdiği bir sunum sayfası, 2019 ve sonrasında gelecek Samsung markalı cihazlarda bulunacak çeşitli çentik tasarımlarını gözler önüne seriyor.

Samsung’un ürün pazarlama direktörü Hassan Anjum, Samsung’un geçmişte ekran çerçevesini inceltme ve ekran alanını maksimum seviyeye çıkarma yolunda sergilediği başarılardan bahsetti. Anjum, çerçevenin daha da inceleceğini söyledi. Infinity (Sonsuz) U, V ve O ekranlarla sınırları zorlayacaklarını sözlerine ekledi.

Infinity U, ya da Sonsuz U, Essential Phone’da gördüğümüz çentik tasarımına benziyor. Ekranın üst kısmında, ortada yarım elips şeklindeki küçük bir çentik açılıyor. Infinity V, ya da Sonsuz V ise Sonsuz U’ya benziyor, ancak kavisli yarım oval şekil yerine dört kenarlı bir çentik tasarımı kullanacak.

Infinity O, ya da Sonsuz O ise ekranda tam daire biçiminde bir çentik açılmasını ön görüyor. Bu tasarıma çentik demek çok da doğru olmaz. Yine de, görüntü alanında belirli bir kesintiye yol açacağını söyleyebiliriz. Olumlu geri bildirimlerin gelmesi zor gibi görünüyor. Samsung muhtemelen bu tür çentik tasarımında dairenin içine kamerayı yerleştirmeyi amaçlıyor. Biraz ZenFone 6‘da beklenen çentik tasarımını andırdığını söyleyebiliriz.

New Infinity, yani yeni Sonsuz ise tamamen çentiksiz bir ekran tasarımı öngörüyor. Anjum, bununla ilgili olarak etkinlik sahnesinde bilgi vermedi. Muhtemelen bunu mümkün kılacak teknoloji de henüz hazır değil gibi görünüyor. Yine de Samsung, selfie kamerası ve diğer bileşenleri alışılmışın dışında bir yerde barındıran, kızak mekanizmalı bir telefonla Yeni Sonsuz Ekran tasarımını beklediğimizden daha önce sunabilir.

Galaxy S9 ve Note 9, Samsung’un geleneksel ekran tasarımına sahip son cihazları olabilir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar bunların keyfini çıkarmaya bakın. Samsung, geçen yıl Apple çentikli ekrana sahip iPhone X’u çıkardığında, bu telefondaki çentikli ekran tasarımıyla dalgasını geçmişti.

Ne var ki, sektördeki ilerlemeler nedeniyle kendisi de bu gerçekten daha fazla kaçamayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER