Teknoloji

Samsung Gear VR2 yakında gelebilir, HoloLens rakibi üzerinde çalışılıyor

samsung gözlük

samsung gear vr2Samsung Electronics’in başkan yardımcısı Sung-Hoon Hang, Samsung’un iki yeni sanal ve artırılmış gerçeklik sistemi üzerinde çalıştığını söyledi. Bunlardan bir tanesi Samsung Gear VR2 olarak nitelendirebileceğimiz, mevcut Gear VR mobil başlığının takipçisi olacakken, diğeriyse Microsoft HoloLens veya Magic Leap ile rekabet edecek bir karışık gerçeklik cihazı olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Gear VR İncelemesi

Yeni Gear VR, nam-ı diğer Samsung Gear VR2 büyük ihtimalle kısa zaman içinde tanıtılacak, ancak Samsung’un artırılmış gerçeklik odaklı cihazının durumunun biraz daha belirsiz olduğu söyleniyor. Bununla birlikte söz konusu cihaz Güney Koreli şirket için daha önemli bir proje olabilir.

Wearable Zone, hafta içinde ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Virtual Reality Summit etkinliğinde boy gösteren Hong ile ilgili uzun bir yazı yayınladı. Samsung yöneticisi bu etkinlikte “Yapay Zeka, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik ve Samsung’un Yeni Meydan Okuması” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir konuşma gerçekleştirdi.

Hong söz konusu konuşmada Samsung’un ışık alanı moturu üzerinde çalıştığını, bunun gerçek anlamda gerçekçi görünen hologramlar üretebildiğini kaydetti. Bu hologramların gerçek anlamda dokunulabilir nitelikte olduğunu kaydetti. Artırılmış gerçekliğin sanal gerçekliğe göre daha fazla geliştirme imkanına sahip olduğunu söyleyen Hong, bu konuda Apple CEO’su Tim Cook ile örtüşüyor. Önümüzdeki şubat ayında düzenlenecek 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde Samsung’un artırılmış gerçeklik ile ilgili gösterecekleri olacak gibi görünüyor.

Samsung daha önce bir holografik TV’nin patentini almıştı, ancak Hong’un konuşması daha çok giyilebilir bilgisayarlarla ilgili oldu. Samsung, bu alanda uygulamalar gerçekleştirmek için diğer şirketlerle birlikte çalışmayı da değerlendiriyor. Hong, gerçek hayata oldukça yakın deneyim yaşatan karmaşık gerçeklik deneyimleri üzerinde uzmanlaşan bir girişim olan Magic Leap’ten bahsetti, ancak herhangi bir iş ortaklığının bulunup bulunmadığı konusunda bilgi vermedi. Aslında Samsung bu tarz işbirliklerine çoktan başladı. 2015 sonlarında piyasaya sunulmaya başlanan Gear VR mobil sanal gerçeklik başlığı bir VR şirketi olan Oculus ile birlikte tasarlandı. Ayrıca Samsung, Google’ın Daydream sanal gerçeklik platformunu destekleyecek bir ürünün de sözünü vermişti.

Ticari kullanım odaklı artırılmış gerçeklik uygulamaları uzun zamandır mevcut. Ancak bunlar daha çok profesyonel ortamlarda giyilen veya spor ekipmanlarına entegre edilmiş başlıklarla sınırlı kalmış durumda. Bu durum yavaş yavaş değişecek gibi görünüyor. HoloLens gibi karmaşık gerçeklik cihazları sanal gerçeklik başlıklarından daha pahalı kalmaya devam ediyor ve bunların çoğu halka açık alanlarda kullanılmak için fazla garip duruyor. Magic Leap’in geliştirdiği ürünü taşınabilir yapmakta zorlandığı söyleniyor. HoloLens’in 3000 dolarlık fiyatı da onun kullanım alanını kısıtlıyor. Samsung’un gelecekte hangi şirketle ilerleyeceğini şu an için bilmiyoruz, ancak bildiğimiz bir şey var ki, şirket bu tür yenilikçi teknolojilere fazlasıyla ilgi duyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER