Teknoloji

Samsung görme engellilere yardım edecek Gear VR uygulaması Relumino’yu yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un teknoloji kuluçka merkezi C-Lab, geçtiğimiz şubat ayında görme engellilere yardımcı olacak Relumino isimli Gear VR uygulamasını duyurmuştu. Uygulama sonunda Oculus Store’da yerini aldı. Samsung Gear VR sahipleri, uygulamayı doğrulama kodu aracılığıyla ücretsiz olarak indirilebilecek. Relumino Galaxy S7, S7 edge, S8 ve S8+ sahipleri tarafından kullanılabilecek.

Relumino az gören kişilere farklı yöntemlerle yardımcı oluyor. Görüntüleri büyüten veya küçülten uygulama, parlaklık ve keskinliği de ayarlıyor. Nesnelerin daha belirgin hâle getiren uygulama, yazı okurken renkleri tersine çevirebiliyor. Ekrana renk filtresi ekleyebilen uygulama, kullanıcıların çevre açısını genişletebiliyor. Relumino, skotom hastalığından muzdarip kullanıcılara da kör noktalarında kalan nesneleri görmelerinde yardımcı oluyor.

samsung gear vr relumino

Samsung’dan yapılan açıklamada, benzer görsel yardım uygulamalarının kullanıcılara binlerce dolara mal olabileceği belirtildi. Bu uygulamalardan biri olan eSight3 için hâli hazırda 9 bin 995 dolar ödemek gerekiyor. Microsoft’un Seening AI isimli uygulaması tüketici dostu bir çözüm olsa da, görsel açıdan bir gelişim vadetmiyor. Sadece görsel dünyayı sesli tanımlara dönüştürüyor. Seeing AI, akıllı gözlük Pivothead ile entegre biçimde çalışabiliyor. Ancak bu yöntemde de sadece kullanıcılar tarafından çekilen fotoğraflar sesli biçimde tanımlanabiliyor.

Samsung Gear VR dışındaki ürünlere de Relumino benzeri teknolojileri getirmek istiyor

Relumino’nun sadece Gear VR’da bulunması, uygulamanın şu an için günlük kullanıma çok da uygun olmadığı anlamına geliyor. Ancak Samsung teknolojisini daha kolay taşınabilir ve kullanılabilir ürünlere getirmeyi de planlıyor.

İLGİLİ HABERLER