Teknoloji

Samsung Gear VR Ön İnceleme

samsung-gear-vr-on-inceleme-1

Samsung geçen sonbaharda tanıttığı Gear VR’da yeni akıllı telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge ile uyum sağlayacak bazı güncellemeler getirdi. Samsung’un yeni akıllı telefonlarıyla birlikte bir de Gear VR satın alındığı takdirde sanal gerçeklik dünyasına uygun koşullarda dahil olmak mümkün oluyor.

Kafaya giyilen kocaman bir başlıktan ibaret olan Gear VR’ın ön kısmında bulunan yuvaya Galaxy S6 veya Galaxy S6 edge takılıyor. Sağ kenarda yer alan dokunmatik yön tuşları sayesinde kullanıcı arayüzünde gezinti sağlanabiliyor. Ayrıca başınızı sağa sola, yukarı aşağı hareket ettirerek de Gear VR’ın kullanıcı arayüzünde gezinmeniz mümkün. Gear VR’ın cihaz yuvasının hemen üstünde yer alan bir kadran da başlığın genişlik ayarının yapılmasını ve en rahat şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Gear VR temel cihaz olarak Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’i kullanıyor. Bu, cihaza yüklenen özel uygulama özerinden sanal gerçeklik dünyasına giriş yapmayı sağlıyor. Çeşitli oyunlar oynanabiliyor, ayrıca çeşitli fotoğraf ve videolar izlenebiliyor. Fotoğrafların birbirinden etkileyici olduğunu belirtmemiz gerek. Fuarın gürültülü ortamından alıp fotoğrafın çekildiği ortamlara götürmeyi başarıyor. Çözünürlük çok yüksek değil, ancak sanal gerçeklik etkisinden en üst düzeyde yararlanılmasına engel olmuyor.

Samsung Gear VR’ın ilk versiyonu Türkiye’ye gelmemişti. İkinci nesil versiyonun gelip gelmeyeceğini de şu an için kestirmek güç.

 

samsung-gear-vr-on-inceleme-2 samsung-gear-vr-on-inceleme-3 samsung-gear-vr-on-inceleme-4 samsung-gear-vr-on-inceleme-5 samsung-gear-vr-on-inceleme-6 samsung-gear-vr-on-inceleme-7 samsung-gear-vr-on-inceleme-8 samsung-gear-vr-on-inceleme-9 samsung-gear-vr-on-inceleme-10 samsung-gear-vr-on-inceleme-11 samsung-gear-vr-on-inceleme-12 samsung-gear-vr-on-inceleme-13 samsung-gear-vr-on-inceleme-14samsung-gear-vr-on-inceleme-16 samsung-gear-vr-on-inceleme-17

İLGİLİ HABERLER