Teknoloji

Samsung Gear VR Note 8’in sığabilmesi için yenileniyor

samsung gear vrSamsung’un uzun süredir beklenen yeni akıllı telefonu Galaxy Note 8, nihayet resmen görücüye çıktı. Güney Koreli şirket, yeni akıllı telefonunu duyurduğu etkinlikte başka haberler de verdi. Samsung Gear VR adını taşıyan sanal gerçeklik başlığını, 6.3 inç ekranlı Note 8’in sığabilmesi için yenileyeceğini açıkladı.

Yeni Gear VR’ın Note 8 ile uyumluluk dışında kayda değer bir yenilik sunması beklenmiyor. Samsung en güncel Gear VR modelini, Galaxy S8 ve S8+ ile birlikte piyasaya sürmüştü. Yaklaşık 6 ayın ardından Gear VR’ın yenilenmesi yönünde bir ihtiyacın doğması, Samsung’un bu konuda pek de uzun vadeli hareket etmediğini düşündürüyor.

Galaxy Note 8, mevcut Gear VR modelleriyle çalışmayacak. Ancak Note 8’e uygun hâle getirilen Gear VR, mevcut üst segment Samsung telefonlarının büyük kısmını destekleyecek. Beklenen sanal gerçeklik başlığının destekleyeceği telefonlar arasında S8 ve S8+’ın dışında S7, S7 edge, S6, S6 edge, S6 edge+ ve Note 5 de bulunuyor.

Samsung Gear VR Note 8 etkinliğinde öne çıkmadı

Gear VR’ı Note 8 etkinliğinde arka planda tutmayı tercih eden Samsung, sanal gerçeklik başlığını ön sipariş karşılığında sunulan bonuslar arasına da eklemedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER