Eğlence

Samsung Gear VR için internet tarayıcısı çıktı

samsung-gear-vr-internet-tarayicisi-021215-2

Samsung Gear VR’ın en önemli dezavantajlarından bir tanesi biraz etrafı duvarlarla çevrilmiş bir bahçeye benzemesi. Sunduğu sosyal deneyimlerin dışında kullanıcılar çoğunlukla oyun oynamak veya video izlemekle kısıtlanıyor. Ancak bugünden itibaren işler değişiyor. Samsung, “Samsung Internet for Gear VR” olarak adlandırdığı yazılımının beta versiyonunu çıkarıyor.

Samsung Internet Gear VR, Samsung Gear VR için internet tarayıcısı olma özelliğini taşıyor. Sanal gerçeklik tabanlı web tarayıcısı kullanıcılara YouTube gibi kaynaklardan videoları, özel uygulamasına ihtiyaç duymadan izleme fırsatı verecek, bunun yanı sıra Gear VR üzerinden web’de gezinme imkanı da sunacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Gear VR Ön İnceleme

Samsung’a göre, uygulama hem 360 derece hem de 3D video yayınlarını, aynı zamanda web’den HTML5 videolarını oynatmayı destekliyor. Böylelikle kullanıcılar YouTube’ın çeşitli VR seçeneklerinden yararlanarak hazırlanmış videoları veya normal videoları izleme şansına sahip olacak. Ses tanıma ve ekran üstü klavye destekleri de bulunurken, “bakış modu” sayesinde kullanıcılar sadece belirli nesnelere bakarak onları seçebilecek, böylelikle kenarda bulunan izleme dörtgenine her seferinde parmaklarını götürmekten kurtulacaklar. Öte yandan Gear VR İnternet uygulaması akıllı telefondaki VR özellikli olmayan internet tarayıcısından da yer imlerini aktarabilecek.

samsung-gear-vr-internet-tarayicisi-021215-1

Samsung Gear VR internet tarayıcısı benzeri uygulamalar

Web tarayıcıları ve diğer masaüstü arayüzleri VR geliştiricileri için ortak deney alanları olma özelliğini taşıyor. Windows arayüzünü sanla gerçekliğe çeviren Virtual Desktop’tan interneti içinde gezilebilen çeşitli odalara dönüştüren Janus VR bu örneklerden birkaçı. Samsung’un internet tarayıcısı nispeten basit görünüyor, ancak eğer düzgün çalışırsa, düzgün işleyen bir mobil sanal gerçeklik platformu oluşturmak için önemli bir adım atılmış olacak.

İLGİLİ HABERLER