Teknoloji

Samsung’un Gear VR sanal gerçeklik aygıtının ilk fotoğrafı yayınlandı

samsung-gear-vr-ilk-fotograf-090714

SamMobile sitesi Samsung’un çok yakında çıkacak sanal gerçeklik cihazına ait ilk fotoğraf olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf yayınladı. Gear VR olarak adlandırılacağı söylenen bu cihazın, daha önce de dile getirildiği gibi, Samsung ve Oculus VR işbirliğinin bir sonucu olacağı dile getirildi.

Oculus Rift’in aksine Samsung’un Gear VR cihazı geleneksel anlamda bir sanal gerçeklik cihazı olmayacak. Şimdiye kadar ortalıkta dolaşan dedikodulara ve sızan bilgilere göre Gear VR, Google’ın I/O etkinliğinde ücretsiz olarak dağıttığı ve kartondan yapılmış Cardboard aygıtının daha gelişmiş ve düzgün görünen bir versiyonu olacak.

Telefon Gear VR deneyiminin merkezinde bulunacak. Anlaşılan o ki, Gear VR elastik bandı ve tamponu sayesinde akıllı telefonu yüze rahatlıkla yerleştirme fırsatı sunacak. SamMobile’ın yayınladığı fotoğrafta cihaz yandan gösterildiği için fazla detay elde etmek zor, ancak Gear VR’ın deniz gözlüğünü andırdığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Samsung’un Galaxy akıllı telefonların arka kamerasını tek bir dokunuşla etkinleştirme fırsatı sunacağı, böylelikle Gear VR’ı takan kullanıcılara ihtiyaç duyduklarında dış dünyayı görme fırsatı verip zaman ve mekandan kopmamalarını sağlayacağı söyleniyor. Yerleştirilen dokunmatik izleme dörtgeni sayesinde Gear VR’ın yazılımını kontrol etmek mümkün olacak. Ne var ki, SamMobile henüz Samsung’un yazılım tarafında yaptığı çalışmalarla ilgili görüntüler paylaşmadı.

Oculus’un cihazın oyun deneyiminden çok kullanıcı arayüzüyle ilgilendiği belirtiliyor. Samsung’un da sanal gerçeklik dünyasına girişi sağlayacak içeriklerin tedariği üzerine yoğunlaştığı iddia ediliyor. SamMobile Gear VR’ın eylül başında düzenlenecek IFA’da, Galaxy Note 4 ile birlikte tanıtılacağını öne sürüyor. Samsung’un bu cihaz için ne kadar fiyat biçeceği de şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER