Teknoloji

Samsung Gear VR yeni rengi ve USB-C bağlantısıyla geliyor

gear vr

gear vrSamsung Gear VR sayesinde birçok insan sanal gerçeklik dünyasıyla tanışma fırsatı yakaladı. Böylelikle HTC Vive, Oculus Rift gibi pahalı ve karmaşık sistemlere para dökmeden, çok ucuza ve doğal olarak biraz daha düşük kalitede bir sanal gerçeklik deneyimi elde etmek mümkün oldu. Samsung, Galaxy Note 7 ile birlikte yenilenen Gear VR sanal gerçeklik başlığını da duyurdu. Yeni ürün önemli yeniliklerle geliyor.

Yeni Gear VR, koyu mavi rengiyle ilk bakışta farklı olduğunu gösteriyor. 101 derecelik görüş açısı sunan başlık, seleflerinin 96 derecelik görüş açısına göre biraz daha fazla genişlik sunuyor. İnsanların dikey görüş açısı genellikle 135 derece civarındadır. Bu da Samsung’un başlığı için önemli bir gelişim sayılabilir. Daha yüksek görüş açısı daha yoğun ve sarmalayıcı bir deneyim anlamına geliyor.

İyi haberlerden bir tanesi de yeni Gear VR’ın sadece yeni Note 7 ile uyumlu olmaması. Kutusunda yer alacak adaptör sayesinde aralarında Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6, Galaxy S6 edge Plus gibi daha eski Samsung telefonlarının bulunduğu cihazlarla başlığı kullanmak mümkün olacak. Ne var ki, daha eski Gear VR başlıkları Note 7 ile uyumlu olmayacak.

Gear VR için henüz bir fiyat verilmedi. Ancak Samsung, ön siparişlerin yarın itibarıyla başlayacağını ve 19 Ağustosta da dağıtımların başlayacağını belirtti. Daha önceki nesil Gear VR başlıklar yurt dışında 99 dolar, ülkemizde de 200-400 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

İLGİLİ HABERLER