Manşetler

Samsung Gear Sport klasik tasarımı sportif unsurlarla birleştiriyor

samsung gear sportSamsung giyilebilir ürün portföyüne yeni bir akıllı saat daha ekledi. Samsung Gear Sport adını taşıyan yeni saat, şirketin IFA 2017 kapsamında düzenlediği etkinlikte görücüye çıktı. Amacını ismiyle belli eden Gear Sport, klasik tasarım unsurlarını ve fitness takip cihazlarında görülen özelliklerini bir arada sunuyor.

Gear Sport beraberinde çeşitli uygulamaları ön yüklü olarak getiriyor. Bu uygulamalardan biri olan Speedo On uygulaması sayesinde Gear Sport kullanıcıları, yüzme seanslarını kayıt altına alabiliyor. Bu noktada akıllı saatin 50 metreye kadar suya dayanıklı bir kasaya sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Under Armour ile de işbirliğine giden Samsung, Under Armour’un popüler spor uygulamalarının premium paketlerine 12 ay boyunca ücretsiz üye olma imkânı sağlıyor. UA Record, MyFitnessPal, MapMyRun ve Endomondo söz konusu paketi oluşturuyor.

Kalp atış hızı monitörüne sahip olan Gear Sport, kullanıcıların bir aktiviteye başladığını otomatik olarak tespit edebiliyor. Gear Sport ile kullanıcılar kendilerine kişisel hedefler oluşturabiliyor ve oluşturdukları plana bağlı kalmaları için saat tarafından uyarılabiliyor. Samsung yeni akıllı saatinde de işletim sistemi olarak kendisine ait Tizen platformunu tercih ediyor.

Samsung Gear Sport’ta 360 x 360 piksel çözünürlüklü, 1.2 inç yuvarlak AMOLED ekran bulunuyor. Gorilla Glass 3 ile korunan bu ekranda, sürekli açık mod da mevcut. Akıllı saatin çentikli çerçevesi dikdörtgen bir temelin üzerinde yükseliyor. Büyük bir saat gibi görünen Gear Sport’u deneyenler, akıllı saatin küçük bilekli insanlar için de hafif, konforlu ve ergonomik olduğunu belirtiyor.

11.6 mm. kalınlığındaki Gear Sport, Gear S3’e kıyasla daha ince bir kasaya sahip. Samsung burada daha esnek görünüm için hücresel bağlantı özelliğinden vazgeçmiş. Akıllı saat kayışsız olarak tartıya çıkarıldığında 20 gram çekiyor. Saate standart 20 mm. kayışlar takılabiliyor.

Gear Sport’un çift çekirdekli işlemcisine 768 MB RAM ve 4 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Bluetooth 4.2 desteğine sahip akıllı saat, NFC desteği sayesinde Samsung Pay ile yapılacak ödemeler için de kullanılabiliyor. GPS ve barometre de barındıran Gear Sport, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 300 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Şirket, Gear Sport için 4 günlük bir pil ömrü vadediyor. Ancak GPS sürekli olarak işlediği takdirde bu süre 14 saate iniyor.

Samsung Gear Sport iPhone’larla da uyumlu olacak

Samsung yeni akıllı saati için ilk olarak siyah ve mavi silikon kayış seçenekleri sunacak. Ancak kayış seçeneklerinin sayısı bir süre sonra artacak. Hem iOS hem de Android telefonlarla uyumlu olarak çalışacak Gear Sport’un fiyat etiketinde yazacak rakam ise henüz açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER