Manşetler

Video: Samsung Gear Sport Kutusundan Çıkıyor

samsung gear sport

Samsung IFA 2017’de Gear Sport’un duyurusunu gerçekleştirmişti. Ekim ayı sonlarında Türkiye’de satışa sunulan Samsung Gear Sport nihayet test merkezimize ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacağınız bu akıllı saati kutusundan çıkarıyor, ilk turu birlikte atıyoruz.

Geçen yıllarda çıkan Gear serisi saatlerde genellikle silindir biçimli ambalajlar görürdük. Samsung bu sefer biraz daha geleneksel takılıyor ve diğer çoğu ürününün ambalajında olduğu gibi kartondan yapılmış, prizma şeklinde bir ambalajı tercih ediyor. Kutudan saatin dışında manyetik şarj aksesuarı, microUSB uçlu şarj adaptörü, aynı zamanda daha kısa bir bilek çapına sahip olanlara özel, kısa bir kayış çıkıyor.

Gear Sport, Android 4.4 KitKat ve üstü sürümle çalışan Android cihazlarla kullanılabiliyor. Her ne kadar kutu açılımı videosunda belirtmesek de, iPhone sahipleri de Gear Sport’u satın alıp, App Store’daki Samsung Gear S uygulamasını kurarak akıllı telefonlarıyla eşleştirebiliyor. Eşleştirme işlemi için Samsung Gear uygulamasının en son sürümü gerekiyor. Kurulum ve eşleştirme işlemi 5 dakikadan az bir zamanda tamamlanıyor. Ancak videoda da görebileceğiniz gibi, biz kurulum yaparken Gear Sport için yeni bir yazılımın çıktığını gördük. Bunu da yükleyince, sonuç olarak ilk kurulum 10 dakikaya kadar sürdü.

Gear Sport’ta Tizen 3.0 çalışıyor. Kullanıcı arayüzünün daha önce Gear S3’te gördüğümüzden pek bir farkı yok. Özelleştirilebilir saat yüzleri bulunuyor, Samsung bir spor saatine uygun olacak tarzda bir saat yüzünü varsayılan olarak atamış. Saat üzerinden değişiklik yapabileceğiniz gibi, akıllı telefondaki Samsung Gear uygulaması üzerinden daha fazla saat yüzü seçeneğine ulaşabilirsiniz.

1.2 inç, 360 x 360 piksel Super AMOLED ekranın etrafını yine bezel halka sarıyor. Bu halka kullanıcı arayüzünde gezinirken kullanılıyor. Saat yüzü açıkken sağa doğru çevirerek atılan adım sayısı, yakılan kalori miktarı, çıkılan kat, hava durumu gibi bilgileri veya çalma kontrollerini gösteren bileşenleri sıra sıra görebiliriz. Saat yüzündeyken sola çevirdiğinizde ise akıllı telefona gelen bildirimler gösteriliyor. Bağlı akıllı telefondaki Samsung Gear uygulamasını kullanarak hangi uygulamaların bildirimlerinin Gear Sport’a aktarılacağını görebilirsiniz.

Samsung Gear Sport’un Gear S3’e göre daha sade bir havası var. Bununla birlikte sportif kullanıma daha uygun görünüyor. 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklılık özelliğine sahip olması onu havuzda veya denizde yüzerken kullanışlı bir egzersiz arkadaşına dönüştürüyor. Yakında yayınlayacağımız incelemede Gear Sport’un spor ve egzersiz performansına daha yakından bakacağız. Şimdilik kutu açılımı videosuyla idare edin, iyi seyirler!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER