Teknoloji

Samsung Gear Solo 3 Eylülde Galaxy Note 4 ile birlikte tanıtılabilir

samsung-galaxy-gear-2-gear-2-neo-230214-9

Samsung’un SIM kart barındıran ve telefona ihtiyaç duymayan bir akıllı saat üzerinde çalıştığına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşmaktaydı. Ortaya atılan son iddiaya göre, Samsung Gear Solo olarak anılan bu akıllı saat şirketin 3 Eylülde düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde resmen duyurulacak. Güney Koreli şirketin söz konusu etkinlikte Galaxy Note 4’ü tanıtmasına kesin gözüyle bakılırken, metal kasalı Galaxy Alpha’nın da sahnedeki yerini alacağı söyleniyor.

Samsung geçtiğimiz yıl IFA 2013 kapsamında düzenlediği etkinlikte akıllı saati Galaxy Gear’ı görücüye çıkarmıştı. Dolayısıyla bu yılki etkinlikte de bir akıllı saatin tanıtılması sürpriz olmayacaktır. Söz konusu etkinlikte tanıtılacak akıllı saatin haziran ayında duyurulan Android Wear işletim sistemli Samsung Gear Live’dan farklı olmasıysa pek çok kişinin ortak beklentisi.

Samsung Gear Solo’nun hangi işletim sistemiyle çalışacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor, ancak Android Wear’im akıllı telefonlarla birlikte çalışması için oluşturulan yapısı nedeniyle bu işletim sistemi listeden çıkıyor. Tek başına telefon olarak kullanılabilen bir akıllı saat fikri kulağa oldukça mantıklı gelse de, koşuları takip etmek için GPS kullanılması gibi nedenlerden ötürü pil problemlerinin yaşanması olası gözüküyor.

Daha önceki dedikodularda Samsung Gear Solo’nun Güney Kore pazarına özgü bir cihaz olacağı iddia edilmişti. Tanıtım IFA 2014 kapsamında gerçekleştirildiği takdirde cihazın Avrupa pazarında da satışa sunulabileceği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER