Teknoloji

Samsung Gear saatleri şarj edebilecek akıllı telefon kılıfının patentini aldı

samsung gearSamsung’un 2016’nın aralık ayında yaptığı bir patent başvurusu, geçtiğimiz hafta itibarıyla onaylandı. Söz konusu patent dosyası, Samsung Gear akıllı saatleri şarj edebilecek bir akıllı telefon kılıfını gözler önüne seriyor.

Güney Koreli şirketin geliştirdiği teknoloji şimdilik patent aşamasında olsa da, şarj yeteneğinin varlığı heyecan uyandırmak için yeterli oluyor. Ancak patent başvurularının her zaman gerçek ürünlere dönüşmediğini belirtmek gerekiyor.

Patent dosyasındaki çizimlere göre, Gear saatleri kılıfın üzerine yerleştirmek şarj işleminin gerçekleşmesi için yeterli olacak. Kılıf güç ve veri transferinde kullanılabilen Milimetrik Dalga teknolojisinin varlığı sayesinde akıllı saati şarj edebilecek.

Samsung’un başvurusunda kılıfın temel amacının giyilebilir ürünleri şarj etmek olduğunun altı çizilirken, daha sonrasında bu çözümün multimedya uygulama ve servislerine entegre edilebileceği de belirtiliyor. Patentte kılıfın kapalı olmayan bölümü üzerinden veri transferi yapılması ve giyilebilir ürünün kontrol edilebilmesi olasılıklardan da bahsediliyor. Bu bölüm üzerinden bilgileri görüntülemek veya görevleri yönetmek mümkün olabilir.

Kılıfın arka kısmında bir güç iletim bobini ve USB-C konnektörü bulunuyor. Kılıf bu konnektör üzerinden telefona bağlanıyor. Ön tarafta ise kablosuz güç kontrol işlemcisi ve doğru akımı alternatif akıma çeviren bir bileşen yer alıyor.

iPhone için de Samsung Gear ile benzer bir şarj teknolojisi kullanılabilir

Samsung’un patentinin onaylanmasından bir gün önce Apple da benzer bir teknolojinin patentini almıştı. Ancak Cupertino merkezli şirketin dosyasında sadece iPhone’un kablosuz şarjından bahsediliyor. Apple Watch uyumluluğu konusunda herhangi bir bilgi verilmiyor.

İLGİLİ HABERLER