Teknoloji

Samsung Gear S4 kayışında ekstra pil taşıyabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung gear s4Samsung’un akıllı saat portföyünün müstakbel üyeleri hakkında bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Ancak şirketin yaptığı yeni bir patent başvurusu, Samsung Gear S4 ve takipçilerinin yenilikçi bir pil teknolojisi taşıyabileceğini gösteriyor.

LetsGoDigital sitesi tarafından yayınlanan patent dosyası, Samsung’un oluşturduğu konseptin detaylarını gözler önüne seriyor. Güney Koreli şirket, akıllı saatlerin kayışına da pil yerleştirerek daha uzun bir kullanım süresi sunmayı planlıyor.

Saat kayışına yerleştirilecek pillerin hem ince hem de esnek olması gerekiyor. Samsung’un patentinde kayışın iki tarafına da pil yerleştirilmesi öngörüyor. Pili kayışa taşımak, Güney Koreli şirkete akıllı saatin kasasında farklı şeyler denemek için bir alan sağlayabilir. Samsung da patent dosyasında akıllı saate kamera veya parmak izi tarayıcısı yerleştirmek gibi farklı fikirlerin değerlendirilebileceğini belirtiyor.

Patent dosyasına göre, Samsung bu teknolojiyi deri, kauçuk ve polimer gibi materyallerin içinde sunmayı planlıyor. Dolayısıyla potansiyel kullanıcıların bu teknolojiden yararlanmak için tek bir materyale mahrum kalmayacağı söylenebilir.

Samsung Gear S4 yeni pil teknolojisini taşımayabilir

Şirketlerin bir teknolojinin patenti için başvurması, o teknolojinin ürünlerde kullanılacağını garanti etmiyor. Dolayısıyla Samsung Gear S4 veya Gear Sport 2 gibi telefonlarda bu teknolojinin kullanılmasının kesin olmadığını belirtmek gerekiyor. Güney Koreli şirketin yeni akıllı saatlerinin tanıtımını yaz mevsiminde gerçekleştirmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER