Teknoloji

Samsung Gear S4 için geliştirme çalışmaları başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
samsung gear s4
Samsung Gear S3

Samsung’un 2016’da satışa sunulan Gear S3 ve 2017’de satışa sunulan Gear Sport’u takip edecek bir akıllı saat üzerinde çalıştığına dair söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. SamMobile sitesinde yer alan habere göre, SM-R800 kod numarasını taşıyan model için geliştirme çalışmaları başladı. Akıllı saatin Samsung Gear S4 adıyla resmiyet kazanması muhtemel olsa da, şirketten henüz bu konuda bir doğrulama gelmiş değil.

Gear S4 adıyla anılan saate dair detaylar hâli hazırda oldukça sınırlı. Ancak akıllı saatin içinde daha gelişmiş bileşenlerin bulunması ve daha üst seviye fitness yetenekleri barındırması beklentiler arasında başı çekiyor. Gear S4’ün uyku takibi konusunda da daha gelişmiş bir performans sunması, potansiyel kullanıcıların istekleri içinde bulunuyor.

Tıpkı selefleri gibi, Gear S4’ün de Samsung’un Tizen OS işletim sistemiyle çalışması bekleniyor. Güney Koreli şirketin Google’ın Watch OS platformuna geçiş yapmasına ihtimal verilmiyor. Akıllı saatin hem Android telefonlarla hem de iPhone ile uyumlu olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Samsung Gear S4 büyük ihtimalle yılın dördüncü çeyreğinde satışa sunulacak. Şirketin geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da akıllı saatini Berlin’de düzenlenen IFA’da tanıtması oldukça muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER