Teknoloji

Samsung Gear S3 yeni uygulamalarla işlevselliğini artırıyor

samsung gear s3

samsung gear s3Android Wear 2.0 yüklü yeni akıllı saatlerle ilgili olarak çıkan birçok haberin ardından akıllı saatler dünyasındaki oyuncuların sadece Android Wear veya Apple watchOS olduğunu düşünmeyin. Samsung da Gear S3 akıllı saatleriyle bu alanda iddialı ve iddiasını platformuna getirdiği yeni uygulamalarla sürdürüyor. Navigasyondan eğlenceye, yeni Gear S3 uygulamaları kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Ekranın etrafını saran döndürülebilir bezel halkasıyla Gear S3, piyasadaki en ilgi çekici akıllı saatlerden bir tanesi. Ancak watchOS ve Android Wear ile karşılaştırıldığında, uygulamalar konusunda rakip platformların epey gerisinde olduğunu kabul etmek gerekiyor. Mobil dünyada bu durum bir platform için hiç de iyi sayılmaz. Tabii ki, Tizen’de hiç uygulama bulunmuyor değil, ancak daha kat etmesi gereken çok mesafe var. Neyse ki, Samsung aradaki farkı kapatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

gear-s3-under-armour-230317Bazı kullanıcılar için akıllı saatler fitness aygıtı gibi işliyor, böylelikle saatin dışında ayrı bir cihaz daha taşımaya gerek kalmıyor. Gear S3 de, sahip olduğu birçok sensörle bu ihtiyaçlara cevap veren nitelikte bir cihaz. Ancak eksik olan tek taraf popüler fitness servislerinin olmamasıydı. Neyse ki, Under Armour ile girişilen işbirliği sayesinde Gear S3 sahipleri aralarında UA Record, Endomondo ve MyFitnessPal’in de bulunduğu birtakım uygulamalara erişim sağlayacak. Bu arada, henüz Türkiye’de geçerli olup olmadığını bilmesek de, yeni Gear S3’ü satın alanlara bu uygulamaların paralı servislerine 12 ay için ücretsiz erişim imkanı verilecek.

gear-s3-spotify-230317Gear S3 işin içine biraz da eğlence ekliyor. Spotify ile akıllı saat üzerinden, Wi-Fi veya LTE ile doğrudan müzik dinlemeye olanak sağlamış olan Samsung, nisan ayından itibaren çevrim dışı dinleme özelliğini de getirmeyi planlıyor. Böylelikle internet bağlantısı olmasa da, Spotify Gear S3 uygulaması üzerinden müzik dinlemek mümkün olacak.

gear-s3-bmw-conneted-230317Bu arada BMW de, BMW Connected uygulamasını Tizen tabanlı akıllı saat ile uyumlu hâle getirdi. Böylelikle BMW’nin destekleyen otomobillerinden bir tanesine sahip kullanıcılar, araçlarının kilidini Gear S3 ile kapatıp açabilecekler veya otomobillerinin yakıt durumunu uzaktan kontrol edebilecekler. HERE WeGo ve benzeri uygulamalar sayesinde Samsung’un akıllı saati bir seyahat yardımcısına da dönüşecek. Ayrıca Nest uygulaması sayesinde bu markaya sahip akıllı ev ürünleri de kontrol edilebilecek.

İLGİLİ HABERLER