Teknoloji

Samsung Gear S3 üç farklı versiyonla gün yüzüne çıkabilir

samsung gear s3Samsung’un yeni akıllı saatini IFA 2016 kapsamında görücüye çıkarması bekleniyor. Gelen son haberlere göre, Güney Koreli şirketin yeni akıllı saati üç farklı modelle teknoloji meraklılarının ve potansiyel müşterilerin karşısına çıkacak.

Samsung Gear S3 adını taşıması beklenen akıllı saatin modellerinin Classic, Frontier ve Explorer isimleriyle gelmesi öngörülüyor. Frontier ve Explorer isimleri, daha aktif bir yaşam tarzına uygun olarak hazırlanan daha dayanıklı modelleri işaret ediyor. Daha öncesinde Gear S3’te yerleşik entegre GPS, yükseklik ölçer, barometre ve hız ölçer gibi bileşenlerin bulunacağına dair iddialar da gündeme gelmişti. Dolayısıyla aktif yaşam stiline uygun bir versiyonun hazırlanması pek şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung’un yeni akıllı saatinde de yuvarlak ekrandan ve dönen çerçeveden vazgeçmemesi bekleniyor. Dönen çerçeve, akıllı saatin Tizen işletim sistemi içinde gezinmek için kullanılıyor.

Samsung Gear S3 Explorer’da ekstra butonlar bulunabilir

Ortaya atılan bir diğer iddiada ise Gear S3’ün Explorer modelinde saat 2, 4 ve 10 hizalarına yerleştirilen üç butonun bulunacağı belirtiliyor. Bu butonların kronometre kontrolü veya belli uygulamalara hızlı erişim sağlanması amacıyla kullanılabileceği düşünülüyor. Söz konusu butonlardan birinin Galaxy S7 Active’deki “Active” tuşu gibi acil durum mesajı gönderebilmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Tüm bu dedikoduların gerçek olup olmadığını görmek içinse Berlin’de düzenlenecek IFA 2016’yı beklemek gerekiyor. Galaxy Note 7’yi geçtiğimiz hafta tanıtan Samsung’un Gear S3’ü IFA 2016’da duyurmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER