Teknoloji

Samsung Gear S3 için Tizen 3.0 güncellemesi yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung gear s32016’nın sonlarında satışa sunulan Samsung Gear S3, piyasadaki en iyi akıllı saatlerden biri olarak değerlendiriliyor. Samsung’un akıllı saat için yayınladığı “Value Pack” isimli güncelleme, pek çok yeniliği beraberinde getiriyor. Güncellemenin getirdikleri arasında Tizen 3.0’ın varlığı dikkat çekiyor.

Samsung’un kısa süre önce piyasaya sürdüğü Gear Sport, kutusundan Tizen 3.0 ile birlikte çıkmıştı. Gear S3 de Tizen 3.0 ile daha önce sahip olmadığı özelliklere kavuşuyor. Yeni güncelleme, özellikle zindelik ve egzersiz takibi konusunda önemli yenilikler sunuyor. Sürekli olarak kalp atışını takip edecek olan saat, bunu daha yüksek bir doğruluk oranıyla gerçekleştirecek.

Kullanıcılar, yedikleri yemekleri Gear S3’e girerek aldıkları kalori miktarını takip edebilecek. Samsung’un Health Fitness isimli programı ise kullanıcılara egzersiz videolarını akıllı TV üzerinde görme imkanını veriyor. Videolarla birlikte kalp atış hızını da ekranda görmek mümkün oluyor.

Tizen 3.0 ile Gear S3, başka yenilikler de kazanıyor. Güncellemeyle kullanıcılar saatleri üzerinden kişi ve etkinlik oluşturabiliyor. Hazırlanan kontrol listelerini görüntülemek ve düzenlemek de mümkün oluyor. Web ve video bildirimlerinin hatırlatma sıklığı da saat üzerinden ayarlanabiliyor.

Gear S3’ün kullanıcı arayüzü, güncellemeye rağmen eski görünümünü büyük ölçüde muhafaza ediyor. Ancak birkaç küçük güncelleme sayesinde arayüzle etkileşime girmek daha eğlenceli hâle geliyor. Gear S3’ün yuvarlak ekranındaki araç takımları artık daha fazla bilgi gösterecek. Saatin ekranının etrafındaki dönen çerçeve ise kullanıcılara saat arayüzünü değiştirirken daha fazla seçenek görme imkanı veriyor. Kısa mesajların yanıt ekranına ulaşmak için bildirimin gösterildiği sırada çerçeveyi döndürmek yeterli oluyor.

Samsung Gear S3 arayüzünde uygulamalar kullanım sıklıklarına göre sıralanabilecek

Samsung Gear S3 kullanıcıları, Tizen 3.0 güncellemesiyle birlikte arayüzlerindeki uygulamaları kullanım sıklıkları doğrultusunda sıralayabilecek. Yukarıya veya aşağıya doğru sürükleme hareketi yapıldığında ekrana Moment Bar’ı getirmek mümkün oluyor. Samsung Gear uygulaması üzerinden de pek çok yeni saat arayüzüne erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER