Teknoloji

Samsung Gear S3 Solis kod adıyla belgelerde boy gösterdi

samsung gear s3Samsung Tizen işletim sistemli akıllı saati Gear S2’nin varlığını, Galaxy Note 5 ve S6 edge+’ı tanıttığı etkinlikte müjdelemiş ve saati IFA 2015’te görücüye çıkarmıştı. Galaxy Note 7 dedikodularının sıklıkla gündeme geldiği bugünlerde Samsung Gear S3 ile ilgili haberler de konuşulmaya başladı. İnternete sızan bazı belgeler, Gear S3’ün Solis kod adıyla geliştirilmeye başladığını gösteriyor.

“Solis” İspanyolcada “güneş” anlamına geliyor. SamMobile’ın haberine göre, Samsung Gear S2’nin geliştirme sürecinde de “Orbis” kod adını tercih edilmişti. Dolayısıyla “Solis” kod isminin de Gear S3’ü temsil ediyor olması muhtemel gözüküyor.

Samsung’un yeni akıllı saatinde de, Gear S2’de olduğu gibi, kendi bünyesinde geliştirdiği Tizen işletim sistemini kullanması bekleniyor. Gear S2’de bulunan döner çerçeveli kontrol mekanizmasına güncellenmiş arayüzün eşlik etmesi bekleniyor.

Sızan belgelerde SM-R760, SM-R765, SM-R770, SM-R765V ve SM-R765S şeklindeki kod isimleri dışında teknik bir detaya rastlanmıyor. Gear S2’de bulunan 1.2 inç ekranın dokunma etkileşimlerini kolaylaştırmak adına biraz daha büyütebileceği söylense de, bu konuda somut bir bilgi bulunmuyor.

Lüks kuyum aksesuarları üreten de Grisogono, Gear S3’ün üst sınıf bir versiyonunu geliştirmek için Samsung ile birlikte çalıştığını daha önce açıklamıştı. Güney Koreli şirket, böylelikle lüks giyilebilir sektöründeki Apple hakimiyetini bir nebze de olsa kırmak istiyor gibi gözüküyor.

Samsung Gear S3 IFA 2016’da görücüye çıkabilir

Samsung Gear S3 ile ilgili sızıntıların sayısının önümüzdeki dönemde artması bekleniyor. Tizen işletim sistemli saatin tanıtımı için akıllara gelen ilk tarih 2 Ağustos. Ancak cihazın IFA 2016’da da gözler önüne çıkabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER