Teknoloji

Samsung Gear S3’ün pil ömrü güncellemeyle artıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung gear s3Samsung Gear S3 için son büyük güncelleme geçtiğimiz aralık ayında yayınlanmıştı. Tizen 3.0 güncellemesi, çok sayıda yeni özelliği beraberinde getirmişti. Ancak güncelleme Gear S3’ün pil ömrünü de kötü yönde etkilemişti.

Bu durumun fark edilmesinin ardından Samsung fazla zaman kaybetmemiş ve güncellemeyi geri çekmişti. Şirket bir süre sonra güncellemeyi revize etmiş ve pil problemlerini ortadan kaldırmıştı. Gear S3’ün pil performansını tamamen eski hâline getirmeyi isteyen Samsung, akıllı saatinin pil ömrünü iyileştirecek yeni bir güncelleme daha yayınladı.

Gear S3 için hazırlanan son güncelleme, ilk etapta ABD, Kanada ve Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de kullanıcılarla buluşuyor. Güncellemenin diğer bölgelerde de yakında yayınlanması beklense de, şirketten dağıtım tarihi konusunda kesin bir işaret gelmemişti.

Samsung Gear S3, kullanıcıları son güncelleme ile sadece gelişmiş bir pil ömrüne sahip olmayacak. Güncellemenin resmi değişiklik kaydı, “Bluetooth Bağlantı Kararlılığı iyileştirmesi” adını taşıyan bir yeniliği de barındırıyor. Samsung’dan bunun ne anlama geldiği konusunda somut bir işaret gelmese de, Gear S3’ün telefonla bağlantısını kuvvetlendirmeye yönelik bir değişiklikten bahsedilmiş olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER