Manşetler

Samsung Gear S3 Classic ve Frontier ile akıllı saat portföyünü genişletiyor

samsung gear s3Samsung, akıllı saat pazarına fazla vakit kaybetmeden adım atan büyük şirketler arasında yer alıyor. Henüz gelişimini sürdüren pazardaki yaklaşımlarını değiştiren ve çalışmalarını kendi işletim sistemi Tizen ekseninde sürdüren Samsung, en yeni iki akıllı saatini IFA 2016 kapsamında düzenlediği etkinlikte görücüye çıkardı. Güney Koreli şirketin akıllı saatleri Gear S3 Classic ve Gear S3 Frontier adını taşıyor. Gear S3 Classic, şık gümüş görünümü ve deri kayışıyla iki model arasında şıklığı temsil ediyor. Çelik rengini daha iyi yansıtan Gear S3 Frontier ise spor görünümlü silikon kayışıyla dayanıklı imajını tamamlıyor.

Samsung Gear S3 ve Classic modellerinin ikisi de, şirketin geçtiğimiz yıl tanıttığı Gear S2’den daha büyük ve kalın kasalara sahip. Ancak buna rağmen, hem Classic hem de Frontier oldukça zarif bir görüntü sergiliyor. Tasarımcılar Yvan Arpa ve Arik Levy ile yapılan çalışmalar, Samsung’un akıllı saatlerine ekstra şıklık kazandırmışa benziyor.

Her iki saat de suya ve toza dayanıklılık için IP68 sertifikasına sahip. Bluetooth ve Bluetooth + LTE bağlantı seçenekleri sunan versiyonları bulunan saatler ile NFC ve MST sayesinde mobil ödeme yapılabiliyor.

Samsung’un yeni akıllı saatleriyle sunduğu bir diğer yenilik ise tamamen renkli saat arayüzünü gösteren sürekli açık ekran. Akıllı saatlerin ekranı ise Corning’in giyilebilir cihazlar için geliştirdiği Gorilla Glass SR+ ile kaplanmış. Böylelikle ekranın daha net görüntü sunması ve çizilmelere karşı daha dayanıklı olması amaçlanıyor. Dönen çerçevede ise dönerken verilen geri bildirimi iyileştirecek değişiklikler yapıldı.

Gear S3 Classic ve Frontier’da yerleşik hoparlör, yükseklik ölçer, barometre, hız ölçer ve GPS gibi bileşenler bulunuyor. Akıllı saatler bir telefondan bağımsız olarak müzik de çalabiliyor. Gear S3 Classic ve Frontier’in çift çekirdekli 1 GHz işlemcilerine 4 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Söz konusu alanın 2 GB’lık kısmı müzik depolamak için kullanılıyor. 380 mAh kapasiteli pil ise tek şarjla dört güne kadar varan kullanım süresi vadediyor.

Samsung yeni saatlerinde eskisine kıyasla daha uzun pil ömrü sunmak adına yeni pil koruma modlarına yer veriyor. Arayüzü yenilenen standart güç koruma moduna ek olarak, Gear S3’ü tamamen bir saate dönüştüren ve diğer fonksiyonları kapatan bir saat modu da kullanıcılara sunuluyor. Söz konusu mod, pil ömrü yüzde 5’e indiğinde otomatik olarak aktive ediliyor.

Samsung Gear S3 Classic ve Frontier için 10 bin Tizen uygulaması bulunuyor

Samsung Gear S3 Classic ve Frontier için kullanılabilecek 10 bin Tizen uygulamasının Gear S3 mağazasında hazır olduğunu belirtti. Şirket, Gear S2 için hazırlanan uygulamaların Gear S3 modellerinde kullanılabileceğinin de altını çizdi. Söz konusu listede CNN, Yelp, Uber ve BMW gibi markaların uygulamaları da bulunuyor.

Samsung Gear S3 Classic ve Frontier’ın fiyatları henüz açıklanmış değil. Ancak yeni akıllı saatlerin ekim ayında satışta olması planlanıyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Gear S2’nin satışları da devam edecek. İlk etapta Gear S3 saatleri sadece Android telefonlarını destekleyecek. iOS desteği içinse çalışmalar sürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER