Teknoloji

Samsung Gear S2 için iPhone desteğini düşünüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-gear-s2-010915

Samsung hafta içinde IFA 2015’de tanıttığı Gear S2’nin iPhone uyumluluğu için çalıştığını duyurdu. Böylelikle Android Wear için sunulmaya başlanan iPhone desteğinin ardından Tizen akıllı saat platformu için de benzer bir desteği görebiliriz. Ayrıca Samsung, iPhone desteğiyle bu alanda meydanı Google’a bırakmaya niyetli olmadığını da gösteriyor.

Güney Koreli şirketten bu girişimle ilgili resmi bir duyuru gelmedi, ancak bir Samsung sözcüsü bu desteğin Gear S2’ye getirilmesi fikrinin ciddi bir şekilde değerlendirildiğini kaydetti.

Samsung, Gear S2’nin sadece kendi Galaxy cihazlarını, ayrıca Android 4.4 veya üstü sürümle çalışan ve 1.5 GB ya da üstünde hafızaya sahip olanları destekleyeceğini açıklamıştı. Digital Spy sitesine göre, Tizen akıllı saat platformuyla ilgili hedefler bunun da ötesine gidebilir.

Adı açıklanmayan resmi Samsung sözcüsü, akıllı saat platformunu iOS’e açmak için ihtimallerin değerlendirildiğini belirtti. Ne var ki, bu uyumluluğun ne zaman getirileceğine dair kesin bir tarih verilmedi.

 

Gear S2 için iPhone desteğinin sunulması, Samsung Galaxy telefonlarıyla birlikte kullanılması mümkün olan bütün özelliklerin Gear S2’ye sahip olan iPhone kullanıcıları tarafından erişilebilir olacağı anlamına gelmeyebilir. Android Wear’ın iPhone desteğinde böyle bir durum söz konusu. Bileklerinde Android Wear akıllı saat takan iPhone sahipleri, bir Android telefon sahibi olan Android Wear kullanıcılarına göre daha kısıtlı işlevlere sahip olabiliyor. Örneğin iPhone kullanıcıları için üçüncü taraf uygulama desteği bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER