Teknoloji

Samsung Gear S2 güncellemesi Samsung Pay betası ile geliyor

samsung-gear-s2-turkiye-251115-4Google’ın akıllı saat platformu Android Wear ile ilgili çalışmalarda vites şu an için biraz düşürülmüş gibi gözüküyor. Samsung ise Tizen işletim sistemli akıllı saati Gear S2’nin demode olmaması adına sıkı bir çaba sarfediyor. Şirket, bu amaç doğrultusunda akıllı saati için hazırladığı en büyük güncellemeyi yayınladı.

“Value Pack Update” (Değer Paketi Güncellemesi) adını taşıyan güncelleme, kullanıcılara keşfedilecek çok sayıda yeni özellik getiriyor. Teknolojiye meraklı kullanıcılarının ilgisini çekebilecek Samsung Pay desteğinin ilk izlerine de güncellemede rastlanıyor.

samsung gear s2Güncellemenin büyük kısmı ise, tahmin edilebileceği üzere, saat arayüzleri üzerine kuruluyor. Saat arayüzleri akıllı saatlerin vitrini olduğu için bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor. Kullanıcıların yeni tasarımları tarama ve indirme yöntemleri de güncellemenin getirdiği ana değişiklikler arasında bulunuyor. Daha öncesinde akıllı telefondaki Gear Manager uygulaması üzerinden yapılan tarama ve indirme işlemi, Samsung Gear S2 üzerinden yapılabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde kendi fotoğraflarından biriyle saat arayüzlerini kişiselleştirebiliyor.

Samsung Gear S2 uygulamaları da yeni yetenekler kazanıyor

Güncellemenin getirdikleri görsel yeteneklerle sınırlı kalmıyor. S Health uygulaması uyku takibi ve sosyal ağlarda paylaşım yapabilme gibi bir özellikler kazanıyor. Kullanıcılar S Voice yardımıyla bir zamanlayıcı da kurabiliyor. Güncelleme sayesinde takvim de daha işlevsel bir yapıya barındırıyor. Kullanıcıların randevularının olduğu günler takvimlerde yeşil bir noktayla işaretleniyor. Kişiler uygulaması ise sürükleme hareketleriyle bir kişiyi aramayı veya SMS göndermeyi sağlıyor.

samsung gear s2Samsung akıllı telefonlardaki Gear Manager uygulaması da Gear S2 yazılımıyla birlikte güncellendi. Uygulamanın menüsüne “Bizimle İletişime Geçin” seçeneği eklendi. Ancak en dikkat çekici özellik, gizlenmiş durumda. Kullanıcılar Samsung Pay ile ödeme seçeneğine beta versiyonuyla erişebiliyor. Samsung Gear S2 ile yapılan beta testlerinin sadece ABD ile sınırlı kaldığını ve NFC terminallerinin kullanılabildiğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER