Teknoloji

Samsung Gear S2’ye bir akıllı saat daha eşlik edebilir

samsung-gear-s2-130815-3

Samsung, yeni akıllı saati Gear S2’yi Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+ için düzenlediği lansmanda ortaya çıkarmış, ancak akıllı saatin asıl tanıtımını 3 Eylüldeki IFA 2015 etkinliğinde gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Samsung’un internet sitesinde “Samsung Gear S2 Classic” isimli bir modelden bahsedilmesi, akıllı saatin iki farklı versiyonla potansiyel kullanıcıların karşısına çıkma ihtimalini gözler önüne serdi. Samsung 2014’te de bir akıllı saatin iki farklı versiyonunu hazırladığı için söz konusu ihtimali hiç de yabana atmamak gerekiyor.

“Classic” etiketi, LG G Watch Urbane’i hatırlatan ve daha premium tasarıma sahip bir modeli akıllara getiriyor. Şirketin böylelikle Apple Watch’un Edition serisi modelleriyle rekabete girebileceği belirtiliyor.

İki Samsung Gear S2 versiyonu arasındaki farkın bağlantı türlerinden kaynaklanması da ihtimaller arasında yer alıyor. Akıllı saat pazarında Samsung’un önemli rakipleri arasında yer alan LG, Watch Urbane ve Urbane LTE modelleriyle bağlantı temelli bir farklılaştırma yolu izlemişti. Her iki Samsung Gear S2 modelinin de Tizen işletim sistemiyle çalışması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER