Teknoloji

Samsung Gear S bileklere 3G bağlantı getiriyor

samsung-gear-s

Teknoloji dünyasının dev şirketlerinin önümüzdeki dönemdeki popüler savaş alanlarından birisi de akıllı saatler olacak gibi gözüküyor. Bu pazara geçtiğimiz yıl duyurduğu Galaxy Gear ile giren ve 1 yıllık süre içinde duyurduğu ürünlerle iddiasını ortaya koyan Samsung, kavisli bir ekrana sahip yeni akıllı saati Gear S’i duyurdu. 2 inç’lik Super AMOLED bir ekrana sahip olan akıllı saat, şirketin kendi içinde geliştirdiği Tizen işletim sistemiyle çalışıyor. Büyük ekrana ek olarak, Samsung Gear S 3G bağlantı özelliğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 3G bağlantısı sayesinde Samsung Gear S akıllı telefonla Bluetooth bağlantısı kuramayacak bir mesafede olsa da, cihazları eşleştirmek mümkün oluyor.

Tıpkı LG G Watch R gibi, bir analog saat arayüzü ne sahip olan Samsung Gear S’te şirketin S Health uygulaması ve Nike+ Running yazılımı ön yüklü olarak bulunuyor. Şirketin Gear S’i egzersiz merkezli Gear Fit ile daha çok yönlü olan Gear 2 ve Android Wear işletim sistemli Samsung Gear Live’ın arasında bir yerde konumlandırmayı planladığı düşünülüyor. Samsung Gear S’te navigasyon çözümü için Google Haritalar yerine Nokia’nın Here uygulamasının tercih edilmesi dikkat çekiyor.

Suya ve toza dayanıklılık konusunda IP67 sertifikasına sahip olan Samsung Gear S; ivmeölçer, barometre, jiroskop, pusula, kalp atış hızı, UV ve ortam ışığı sensörlerini barındırıyor. Akıllı saatin 300 mAh kapasiteli pili katalog değerlerine göre iki günlük bir kullanım süresi sağlıyor. Samsung Gear S önümüzdeki ekim ayında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER