Teknoloji

Samsung Gear Live ve LG G Watch bugün itibarıyla siparişe çıkıyor

samsung-gear-live-250614

Google’ın akıllı saatler için duyurduğu Android Wear’e ilişkin yeni detayları açıklamasıyla birlikte işletim sisteminin kullanıldığı bir cihaz daha resmen duyuruldu. Android Wear işletim sistemli Samsung Gear Live’ın bugün itibarıyla Google Play aracılığıyla sipariş edilebileceği belirtilirken, ürüne dair diğer detaylar paylaşılmadı. İlk etapta ABD’de siparişe açılan Samsung Gear Live, tasarım itibarıyla Samsung imzalı bir diğer akıllı saat olan Gear 2’ye oldukça benziyor. Bu da akıllara Gear Live’ın Gear 2’nin üzerinde değişiklikler yapılmış bir versiyonu olabileceği ihtimalini getiriyor. LG’nin daha önce duyurduğu G Watch da bugün itibarıyla Google Play’de siparişe çıkacak. Akıllı saatlerin sevkiyat tarihi konusundaysa şu an için bilgi verilmedi. Android Wear işletim sistemini barındıracağı daha önce açıklanan Motorola Moto 360 ise yaz mevsimi içinde satışa sunulacak.

Gear Live Samsung’un Android işletim sistemli akıllı saatlere dönüşünü temsil ettiği için ayrı bir önem taşıyor. 2013’ün eylül ayında Android’in modifiye edilmiş bir versiyonunu taşıyan Galaxy Gear’ı duyuran Samsung, altı ay sonra akıllı saatlerinde Android’den vazgeçmiş ve Tizen işletim sistemli Gear 2’yi duyurmuştu.

Samsung’un Android Wear işletim sistemli bir akıllı saat üretme kararı kulağa oldukça mantıklı geliyor. Özellikle Android ile entegre biçimde çalışması için hazırlanan Android Wear ile Samsung’un ilk iki Gear akıllı saatinde karşılaştığı kısıtlamalardan kurtulması olası gözüküyor.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER